İlk izlenim anlamında tasarım bayağı etkileyici duruyor. Böyle benzersiz blogların, benzersiz kalmasını sağlayacak etkenin içerik olduğunu düşünüyorum. Bu konuda benim de önerilerim olacak.

Yaklaşık olarak 11 senedir blogları takip ediyorum ve içerik üreticiliği yapıyorum. Belli bir konuda ilerleyen bloglar genellikle sabit kullanıcısını kaybetmiyor ve üzerine katarak ilerliyor. YouTube üzerinde ki içerik üreticilerinin artması nedeniyle, insanlarında YouTube'a artık daha fazla zaman ayırdığı gerçeğini bir tarafa bırakırsak, konusu Web ve teknolojileri, mobil ve teknolojileri, masaüstü ve teknolojileri tarzında kalıplaşmış konu içeriği bana göre başarılı olur. Bu ana konuların da birinci kısmı bilgiye dayalı güncel konular, ikinci kısmı çözüme dayalı konulardan oluşabilir.

Yaklaşık 10 sene önce r10 yine bir blog projesi yapmıştı. Bir çok insan blogların çok fazla ilgi görmediğini düşündüğü için bu projenin başarılı olmadığını düşünürken, bana göre gerçek olan içerik konusunda ki başarısızlıktı. Editörlerin kendileri bile bloğun konusundan emin değildi ve rss servisi gibi içerik paylaşımı olurdu.

Görsel anlamda düşüncelerim ise;

Ana sayfa, kategori ve arşivler gibi konu içeriği dışında kalan alanlar, tamamen simetri ve kolay kullanılabilir olursa; insanların bilinç altında zor bir site imajı da kalkar ve konular arası geçiş sayısı, okunma sayısı fazlalaşır. Herkes tasarımda mükemmeliyeti ararken en çok okunan ve gezinen platformlar her zaman minimal yapıda olanlar olmuştur. Dijital çağın zirvesini yaşadığımız şu dönemlerde insanlar artık çok fazla yeniliklere bağlı öğrenime açık olmuyor, bu nedenle zor buldukları her şeyden ister istemez uzaklaşıyorlar.

Hayırlı uğurlu olsun. Elimden geldiği katkıyı vermeye, insanlığa bir şeyler katabilmeye ben de varım şartsız ve beklentisiz olarak.