Artık bıraktım diyebilirim. Onun için sizinle de paylaşmak istedim.
1 Ay 1 hafta 1 gün oldu. toplam 760 sigara içmemişim. 684 TL de cepte kalmış

bırakırken ila. desteği ve nikotin bant kullandım. kendime bir gün belirledim o günden beri canım istemiyor hiç. Normalde günde 1 paket rahat içerdim.

Bu süreçte biraz kilo aldım.
192 boy var kilo da 107 oldu. Onumuzdeki gunlerde de diyete ve dışarda koşuya başlayacağım akşamları.

Bırakmak isteyen olursa fikir alışverişinde bulunabiliriz.

Özel mesaj ile çok soran olmuş, bende biraz daha detaya girme gereği duydum.

ilçenizdeki KETEM merkezinde Chappix diye bir alç veriyorlar. İlaç sigarayı bırakmanızı destekliyor. Önceklikle size sigarayı bıraktırmıyor. İradeniz varsa sigarayı bırakmanızı destekler. Bıraktığınızda canınız sigara istemez.

İlacı kullanmaya başladım. ilacı kullanmaya başladıktan sonra 10 15 gün içinde bir gün belirliyorsunuz. ben de Kendime bir gün belirledim. o güne kadar ilaca sabah aksam içiyoruz.
her ilaç gibi yah etkileri var, mide yanması, mide bulantısı vs. bende sadece yanma yaptı ama kullanmaya devam ettim.
ilaç 2 kutudan oluşuyor. ilk kutuyu kullandım ben. 2. kutuyu kullanmaya gerek görmedim.

1. Hafta
aradan 14 gün geçti gittim ve son sigaramı içtim.
sigara içerken bile artık zor içmeye başlamıştım son bir hafta. çoğu zaman bitirmeden atıyordum ki hiç yaptığım birşey değildi.

bıraktığım gün nikotin bantı ilk haftayı kulladım. çevremdekiler sigaraya çağırdı sürekli ama içmedim. canım istemiyordu hala.

2. hafta
2. hafta nikotin bantı 2. haftaya geçtim düzenli yapıştırmadım. Kolumda kaşıntı yapıyordu arada bir 10 gnüde bitirdim bir kutuyu. (ortalama kutu maliyeti 60 70 civarı)

normalde yemekten sonra çayla vs yaptığım keyif yernine yemekten sonra 1 yasındaki oğlumlu koridorda yakalamaç oynuyoruz.
bırakmak isteyenlere tavsiye ederim. paramız cebimize kalıyor.

Kilolar

Sigara bıraktıktan sonra kilo alınır diyorlardı öyleymiş. 103 kilo idim zaten fazlam vardı 107 oldum. önümüzdeki günlerde diyet ve açık alanda spor ile onları da vermeyi düünülyorum.

Ben sigara içtiğim para ile apple watch 6 aldım.