Hocam merhabalar, 4 senedir profesyonel korumalı futbol (amerikan futbolu) oynuyorum. Bizim sporda çok doğal bir sorun. Omuzda olan omuz çıkıkları labrum kaynaklı. Bu labrumların tedavisi için 2 yol var. 1- ciddi bir fizik tedavi ve egzersiz ancak ters bir harakette yine tekrarlar ve tüm emek çöpe gider. 2- ameliyat ve sonrasında fizik tedavi. Ben 1. Secenegi 3 aylik fizik tedavi sonrasında bir antrenmanda omuz çıkığıyla çöp ettim. Ardından okulun hastanesinde(yeditepe uni hast) sayın Doçent Doktor Turhan Özler tarafından ameliyat edildim omuzdan. 2 ay içerisinde yine universite hastanesinde fizyoterapist korhan uluağaç sayesinde eskisinden sağlam oldu diyebilirim. Bu operasyon ve tedavi üzerine 2 senedir spora devam ediyorum çok şükür bir sorun yaşamadım
Geçmiş olsun hocam, bir kaç doktor 3. Kez çıktığında ameliyat olmamı tavsiye etti bugünkü doktorda aynı şeyi söyledi. Çıkma ihtimali çok yüksek ama şuan cerrahi bir işlem yaptırma eğer çıkarsa zaten direkt ameliyata girersin dedi. Tendonlar şuan yırtık duruyor, çok şiddetli ağrılar vardı kortizon vereceklerdi ancak ben kabul etmedim bir müşterim sayesinde bitkisel olarak ağrıları azalttım. Sağ kolumu neredeyse 2 yıldır aktif olarak kullanamıyorum. Market poşeti dahi taşımıyorum çıkacak diye fakat kurtuluş yok gibi görünüyor bu durumda. Omuzda sizin tam olarak ne gibi bir ameliyat yapıldı? Bende kıkırdak çıkıyor ve tendonu parçalamış 2. Çıkışında