Bunu forumda yazmaktan ben yoruldum ama konudaki yanlış bilgi virüs gibi hızla yayılıyor

Arkadaşlar Dora'nın videosundaki 340.000 TL ceza olayında durum şu. Youtuber arkadaş genç girişimci desteği ile şirketini kuruyor. Ancak önceki senelerde kazanmış olduğu 7000 TL para genç girişimci desteğindeki daha önce ticari bir iş yapmamış olduğu şartını ihlal ettiğinden dolayı geçmişe dönük vergiler , faizleri , genç girişimci desteği ile sağlanan imkanların geri iadesi ve faizleri vs derken bu parayı buluyor. Yani ilgili arkadaş şirketini genç girişimci desteği ile açmamış olsaydı ve normal bir açılış yapmış olsaydı yine ceza yiyecekti ancak bu ceza 340.000 TL olmayacaktı.
doğru anlamışsınız ama eksik anlamışsınız hocam
benim yanlış olduğunu söylediğim şey sözlerine itimad edilmesi. lafla sorun olmaz derler sonra önüne cezaları yığarlar. genç girişimcilikten yararlanan arkadaşa hem yararlanamayacağını söylememişler yararlandırmışlar, hem de eskiden kazandığının cezaları artı genç girişimcilikten dolayı ödemediği gelir vergileri ve faizlerini ödetmişler
anlatmaya çalıştığım şey kısaca "arkadaş şirketini genç girişimci desteği ile açmamış olsaydı ve normal bir açılış yapmış olsaydı yine ceza yiyecekti "