Backlinkim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkesin kararı kendine tabi ki, ancak ben faizi uygun görmüyorum.
Hocam olay sadece faiz yemek değil. Her şey faize bakar. Politika faizinin artıp artmadığına göre döviz ve altın fiyatı belli olur. Politika faizi arttığında döviz düşer normalde. Çünkü şirketler ve kurumlar yabancı parayı bırakıp kendi para birimini kullanmaya başlar ve bunu faize atarlar. (Diyanet bile parasını faizde tutuyor mesela. Aksi halde yıllık bütçeleri azalır yıl sonuna kadar.) Haliyle döviz ucuzlar ve bizler de ucuzdan dolar altın euro falan alırız. Aksi halde pahalıdan alıp kâr etmeden satarsanız paranızın değerini koruyamamış olursunuz ve sürekli kazandığınız para enflasyon ile çöp olur. Enflasyon diye bir şey olmasaydı faize de gerek kalmazdı ama enflasyon varken altına ve dövize yatırım yapmak şart. Altına ve dövize yatırım yapmak için de faiz artışını takip etmek mecburiyetten. Benim geçen ocak ayında 1000tl param vardı, 1000tl ekmek alıyordum ama şimdi o paramla 750 ekmek alabiliyorum. Parayı da harcamadım halbuki. Bin lirayla da şirket kurup iş yapamayacağıma göre mecburen faizle dôvizle veya altınla uğraşacam ki üçünün de mantığı aynı. Üçü de paraya değer katıyor enflasyona karşı koruma sağlıyor. Birinin diğerinden farkı yok.