Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 2 yıl önce geliştirdiğim basit bir amatör balıkçılık ürünü var. Ticari büyük bir beklentim yok, ama kendi yapmış olduğum ürünü piyasada ben yaptım, ben buldum gibisinden dillendirerek yaptığım ürün üzerinden rant peşinde koşanlar var. Bir nebze de olsun bunların önüne geçebilmek için faydalı model patenti almayı düşünüyorum.
İki firma ile görüştüm, ilk görüştüğüm firma eğer 1 yıldan eski ise alınmasının zor olduğunu söyledi. Sanırım 1 yıl yenilik koşulu varmış. Diğer görüştüğüm firma ise böyle bir şey yok alırız dedi.
İkinci görüştüğüm firmaya internette 1 yıldan eskidir yayında olan videom var, sıkıntı çıkarmasın dedim. Çıkarmaz aksine ürünün sizin olduğunuzu ispatlar mihvalinde konuştu.
Ben iki arada bir derede kaldım, Ankara' yı aradım. Ankara kafamı iyice karıştırdı. 1 Yıl yenilik konusunu söyledi, ama siz başvurun şayet yenilik sorun oluşturur ise o zaman videoyu kaldırır tekrar başvurursunuz dedi. Kafam allak bullak olmuş durumda, bu işlerden anlayan tam olarak yol gösterebilecek bir arkadaş var mıdır ?