VanPark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok teşekkür ederim bilgiler için fakat şöyle bir olay var test etmek için marka tescili başvurusu yaptım ve bu ismin 38 nolu kod yani internet hizmetleri kategorisinde tescillli olduğunu söyledi turk ticaret. firma bu isimde title tag ve başlık yazamazsınız diye uyarı geçti. onu anlamaya çalışıyorum. şimdi sektörel bir isim tescillenmiş durumda. bu şekilde hiç bir firma bunu kullanmaz anlamına geliyorsa büyük bir sıkıntı değil mi şirketimin adını kullanayamayacaksam böyle bir olaya patent enstütisi nasıl onay veriyor. ve ne yapmam gerek siteleri komple kapatayım mı ? anlamadım ortada kaldım
Bundan yaklaşık 3 sene önce farklı bir şehir için başvuru için görüştüğümde sektörel isimler tescil edilemez denmişti. Bilmiyorum sonrasında bir değişiklik mi yapıldı? Bir marka tescil işlerine bakan firmadan ya da avukattan bilgi almakta yarar var.

Malum Türkiye bir sabah kalkıyoruz birşeyler değişiyor herşey bir imzaya bakıyor. Dün tescil edilemez denilene bugün tescil edilebilir onayı vermiş olabilirler. Eğer böyle bir durum varsa çok sıkıntılı olur. "Ankara web tasarım" tescil edilmişse kullanımı kısıtlayabilir marka sahibi... Umarım böyle bir şeye izin vermiyordur TPE