InternettinHoca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mantığını tartışımıyorum. Durumu söylüyorum. Adam marka hakkını ihlal ettiğini dusundugunde bunu yapabilir.

Ben daha özgün marka tescillerim olmasına rağmen açmadım kimseye dava normalde de adam ihlal yada rekabet görmezse ugrasmayabilir. Ama ben Slow Türk'ün avukatlarından içinde slow geçen ve hiçbir şekilde Slow Türk'ü yansıtmayan yerlere bile itirazını gördüm. Tabi nedenleri sonuç elde etmek değil başka birşey ama bu kadar bile abartilabiliyor.
PlutoMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Ankara web tasarım" kelimesinde marka tescili kimse yaptıramaz. Sektörel genel kelimelerle marka tescili yapılmıyor. Örneğin "Web tasarım" kelimesini de tescil ettiremezsiniz.
INFEROX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç bir şey olmaz, Bundan 5 sene öncesine kadar global kelimeler tescillenebiliyordu, artık Türk Patent Enstitüsü global kelimelerin tescillenmesine izin vermiyor,
çok teşekkür ederim bilgiler için fakat şöyle bir olay var test etmek için marka tescili başvurusu yaptım ve bu ismin 38 nolu kod yani internet hizmetleri kategorisinde tescillli olduğunu söyledi turk ticaret. firma bu isimde title tag ve başlık yazamazsınız diye uyarı geçti. onu anlamaya çalışıyorum. şimdi sektörel bir isim tescillenmiş durumda. bu şekilde hiç bir firma bunu kullanmaz anlamına geliyorsa büyük bir sıkıntı değil mi şirketimin adını kullanayamayacaksam böyle bir olaya patent enstütisi nasıl onay veriyor. ve ne yapmam gerek siteleri komple kapatayım mı ? anlamadım ortada kaldım