CoLLeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam biz okumasına katkı olsun diye burs veriyoruz. Olayı hiç çarpıtmanıza gerek yok
Alınan burs parasıyla alkol tüketen karı kızla yiyen arkadaşın helallik istemesi lazım veren adam belki kendi eğlencesinden kısıp verecek. Ya da şu şekilde düşünmek daha doğru olur burs alan biri 2 bira alıp içeyim diyeceğine benim ihtiyacımdan fazla deyip ihtiyacı olan birine de destek olabilir. İçecekse de gezecekse de okulu bitirsin kazansın parasını ister yaksın ister yesin umarım anlatabildim.

Diğer bir husus neden direk alkol dediniz size de mi ters geliyor bu durum
İnanın aklıma hiç alkol gelmedi sadece harcamayı yanlış yapabileceği düşüncesi geldi aklıma
Neyse hocam kötü bir niyetim yok umarım yanlış anlaşılmadım. Hepimiz geçtik o yollardan.
bir yere çekmeye çalışmadım hocam sadece günümüzde insanların gençlerin sadece “yaşamak” için para harcaması gerektiğini düşünenlerden olduğunuzu sandım hala üst paragrafa katılmıyorum. 300-500 lira verdiğiniz burs ile bir insan canı bir şey çeker gider ondan alır canı sinemaya gitmek ister ona gider canı okulun falanca gezisine gitmek ister ona gider verdiğiniz para sizi verdikten sonra ilgilendirmez. Ben elimde gelir olmadığında dahi olmayandan kısıp verdim yeri geldimi. Ama verdim diye çocuğu starbucksta gördüm diye veya başka bir şey yaptı diye kafasına kalamam. Her insanın yemek yemekten hariç ihtiyaçları olabilir kimisini ayda birkaç kez bara gidip bir tek atmak rahatlatır kimisini bir kerede dışarda şu batağı oynayalım demek. Gençler gençtir. Verdiğiniz para sizden çıktıktan sonra isterse pavyona gitsin o onu ilgilendirir onun vicdanına kalmıştır. Umarım bende yanlış anlaşılmamışımdır hocam sadece günümüzün anlayışına karşıyım.