Merhabalar, uzun süredir işsiz, evli ve 1 çocuk babasıyım. Kirada oturuyorum. Şu an editörlük yaparal ve makale yazarak geçiniyorum.

Pandemi süreci bizi de oldukça etkiledi ve bu süreçte yardım eden dernekleri araştırdım. Çoğu dönüş bile yapmadı. Başvurduğum sayısız dernekten en kısa sürede aksiyon alan ve dönüş yapan ise Ahbap Derneği oldu. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyorum.

Konuyu açmamın sebebi zor durumda olan ya da zor durumda olan tanıdığı olanlar var ise yönlendirin şu an gıda yardımı başvuruları alınmaktadır. Paketleri de bir ailenin 1 aylık ihtiyacını giderecek cinsten ( 2-3 kişilik bir aile )

Başvuru için yapmanız gereken ahbap.org adresine gitmeniz ve sizden istenilen belgelrri yüklemenizdir. İstenilen belgeler..

- SGK hizmet dökümü
- Vukuatlı nüfus kaydı örneği
-Taşınmaz kaydı
- Kimlik ön ve arka yüz fotosu
- Nufüs Yerleşim Belgesi

Bu belgelerin hepsi de e- devlet üzerinden alınabiliyor. Ve Ahbap Derneği tüzüğü olan ve devletle de bazı projelerde beraber çalışan bir dernek yani güven sorunu gerektirecek bir durum yok.

Benim başvurum belgeleri yükledikten sonra yaklaşık 1 hafta gibi bir sürede sonuçlandı ve dün paketimin yola çıktığına dair SMS geldi. Çevrenizdeki ihtiyaç sahiplerini yönlendirebilirsiniz.