Bitcoin

Bitcoin yaptığı büyük artışın ardından bir süredir yan devam ediyor. Kısa vadeli ufak bir trend var, bu ufak trend çok sağlam olmasa da ilk destek 22509,74 USDT şu anlık sağlam gözüküyor. Şu anlık bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Güvenli bölgedeyiz.
Ethereum
BTC dominansının artmasıyla altcoinlerin hemen hemen hepsi yokuş aşağı yuvarlanıyor. ETH, dominans'tan diğer coinlere göre daha az etkileniyor bu yüzden uzun süredir devam eden trendini kırmadan emin adımla devam ediyor. Bu trendin temas noktalarından alım yapılabilir. Desteklerinin sağlam olduğunu düşünüyorum. Trend kırılırsa o zaman ciddi düşüşler gelebilir. Alarmlarınızı koyabilirsiniz.
Litecoin
Litecoin, BTC artışıyla birlikte güzel artış yapan ve ETH ile birlikte BTC'nin dominansının altında diğer koinlere nazaran daha az ezilen bir koindir. Bu yüzden piyasada seviyen, kurumsalların tercih ettiği sağlam koinlerden birisidir. Grafiğe gelince ise kısa vadeli trendinde devam ettiği gözüküyor ve ilk desteğine test edip tekrardan yükseldi. Açıkçası tabloda w formasyonu görüyorum, takip edilebilir. İlk desteği 100.30 USDT, ikinci desteği 82.50 USDT olarak gözüküyor. İlk ve ikinci desteğin arasında 93.03 USDT değerinde bir destek gözüküyor ama eğer ilk desteği sert kırarsa 93.03'lük desteğin tutabileceğini düşünmüyorum.
Ripple - XRP
Gelen dava haberleriyle birlikte XRP insanları çok üzdü. Aslında yükselirken de insanları çok mutlu etmemişti. Düşerken de bir farkı olmadı. Düne kadar piyasanın en büyük hacme sahip koinlerden birisi olsa da yönetim ekibinden dolayı çok manipülatif görüyordum, hala da öyle görüyorum. Çoğu kişi XRP'ye Fomocu olarak giriş yaptı, dolayısıyla kayıpları da şu an çok büyük. Bu yüzden XRP gibi yönetimi çok konuşan, konuşulan bir koine yatırım yapıyorsanız, dikkatli olmanızda fayda var. Gelelim grafiğe; grafikte net olarak ilk ve en güçlü destek 0.30 USDT. Eğer bu destek kırılır ve saatlik kapanışta 0.29 veya altında kapatırsa XRP'ın düşüşü çok daha farklı olabilir. Bu desteğe dikkat edebilirsiniz. 2. destek olarak 0.26597 USDT olarak gözüküyor ama dediğim gibi ilk destek kırılırsa sıkıntı yaşanabilir. Bugün ilk desteğini bir test etti, güzel bir trade fırsatı verdi ve destekten yukarı fırladı. Sonraki süreçte haberlerin XRP'ye etkisi büyük olacaktır. Dikkatli olmakta, alarmlarla ve stoplarla çalışmakta fayda var. Umarım herkes kaybettiği tutarları geri kazanabilir tekrardan.

Altcoinler

Altcoinler hakkında şu dönemde yönlendirme yapmak istemedim, bunun için takip ettiğim koinler ile alakalı bir analiz paylaşmadım. Talep ettiğiniz altcoinler varsa inceleme yapabilirim ilerleyen zamanlarda.

Paylaşımdakiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kişisel görüşlerimdir.