Arkadaşlar s.a bu adsense ve vergiyle alakalı yaptığım yöntemi anlatayım belki işinize yarar. Anlatacağım taktik müfettişler sizi bulmadan uygularsanız geçerlidir. Forumda baya bir kişi yıllardır adsenseden para alıyor ama şuan bile vergi versek geçmişe dair tepemize çökerler mi korkusuyla sessizce yoluna devam ediyor. Buna ben de dahildim.
Muhasebecim arkadaşım. Onunla birlikte vergi dairesine gittik ve adsenseden gelen paranın vergisini vermek istiyoruz dedik. Ama bu google'nin vergi numarası ne nasıl fatura keseceğiz, bir de geçmişte çok ödeme aldık bunlar ne olacak ceza mı yiyeceğiz dedik.
Vergi dairesindeki yetkili kişilerin bize verdiği cevap şu şekilde; Kardeşim siz iyi niyetle, vergi kaçırmamak ve kazandığınız paranızın vergisini ödeyerek devlete yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Son 2 aylık gelirinizi (ayrı ayrı) sadece faturadaki isim kısmına "GOOGLE IRELAND LIMITED" yazarak faturalandırın dedi. Bundan sonra da google'dan yatan her parayı aynı şekilde faturalandırın hiçbir şekilde cezası mezası çıkmaz geçmişe dair dedi.
Fakat ceza yiyenler var geçmişe dair diye sorduğumuzda ise, bu kişiler ısrarla vergi kaçırmaya çalışıyor, durumu öğrendikten sonra bile gelip detayları sormuyor parayı alıyor vergisini vermiyor ve müfettişler bir şekilde yakalıyor. Müfettişe düşerseniz ceza yersiniz affetmezler ama şuanki durumda artık vergi vereceğiniz için bir sıkıntı olmayacak dedi.
Bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.
----
Dikkat edilmesi gereken nokta: Fatura keserken sadece isim kısmına GOOGLE IRELAND LIMITED yazarak vergi no ve vergi dairesi yazmadan kesebilirsiniz bunu vergi dairesi işleyebiliyor.
ÇOK ÖNEMLİ: işlem 4,999 tl'ye kadar kesilen faturalar için geçerli.
Diyelim ki googledan bu ay 9 bin tl yattı siz de kdv dahil 9 bin tl fatura kesmek istiyorsunuz. Bu kez normal fatura kesilemiyor. Normal fatura max 5k kesilebiliyor. 5k üstünü vergi dairesi vergi no ve vergi dairesi ismi olmadan işleyemiyor. Bunun için de 9k'lık faturayı ikiye bölüyor ve 2 tane aynı tarihte 4,5k'lık fatura kesiyorsunuz bunu sıkıntısız bir şekilde işliyorlar.
----
Arkadaşlar verginizi verin. Vergi mükellefi olup yani şahıs şirketinizi açıp hemen vergi dairesine gidin ve iyi bir niyetle bu paraların vergisini vermek istediğinizi söyleyin valla yardımcı oluyorlar. Kaçarsanız 1 yıl 2 yıl 5 yıl sonra yakalandığınızda sizi çok zor durumlara sokacak cezalar yersiniz. 10 bin kazanır 100 bin ceza yersiniz. İyi forumlar.
Yalan yanlış bilgi vermiş oradaki memur hocam. Tek seferde 9k ödeme alan biri 2 farklı 4.5k fatura kesemez diye biliyorum.
Hem vergi dairesi 4999 TL'ye kadar işleyebiliyor da 6000 alınca işler nasıl değişir, hesaba giren para belli. Faturalandırılan miktar belli.
@alcaym;
@SmmmErhaN;
@hknnnnn;