Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
Adsense'de her ay 100-150 TL birikiyor. Ödeme eşiğini 350 TL'ye çıkarttım. 2018-günümüz arası Adsense yaklaşık 1500 TL kazanıp çekmişim. Bunun dışında ara sıra freelance iş yapıyorum. Düzenli değil, yılda 3-5 tane. Bir iş oluyor 300 TL, bir iş oluyor 3000 TL. Tabi meblağ yükselince parçalı ödeme oluyor.
Şimdi sorum şu, şuan şirket kuramam, o kadar gelirim yok. Öğrenci olduğum için sigortalı işe de girmem mümkün değil şimdilik. Olası bir vergi cezasında neleri gider gösterebilirim? Mesela son bir yıl içinde bilgisayar ve fotoğraf makinesi aldım. İkisi de yüksek meblağlı ürünler, son bir yılda x gelir elde ettiysem, 3x bunlara harcadım diyebilirim. Hatta öncesinde aldığım telefon, ehliyet vs de var, bunların da faturası var sonuçta. Bunları da gider gösterme imkanım var mı? Cevap vereceklere teşekkür ederim.
Müfettişin kabulüne göre değişir. Eskiden onları çok rahat sayıyorlardı. Artık saymayanlar var mahkemeyle uğraşıyorlar. Düzenli olup olmaması adsense geliri için önemli değil. Adsense geliri varsa ne olursa olsun vergisi isteniyor. Adsense gelirinden incelemeye girince diğer gelen paraların hepsini 1. dereceden aile yakınlarının hesapları inceleniyor. 1 fatura kesilmemesinin sadece cezası 290 TL gerisini sen düşün.
Bu konuda 6 ay önce Mesut Çevik videosunda uyarmıştı. İzleyebilirsiniz kanalında.