Ek iş olarak kargo dağıtıyorum. Revaçta bir meslek oldu artık. Artık dağ taş reklamlarının Trendyol olması ile kargolarını dağıtmaya başladık. Ancak empati yapmaya başladım, kargoculuk en son yapılacak işlerden birisi.

Mesela dürüm veya pizza söylediğinizde para üstünü bahşiş olarak bırakırken, kargoda köpek bir farkınız yok. Gün içinde onlarca kapıya gidiyorsunuz. Size covid-19 nedeni gibi davranım maskesi olmayanlar mı deseniz, telefonunu aradığımda meşkule atıp sonra zor bela ulaşınca sizi şikayet edeceğim diyenler, kargosu geldiği halde kapısını açmayan, 3 lira için, müşteri hizmetlerine tehdit edeceğini şikayetini yapanlar, kargosunu açtırmadığım için, türlü iftira mail atanlar, kapısına gidince ben öyle yazmadım deyip yan çizenler,

Anlayacağız, kargocu yapan insanların bu işi yapılacak en son iş olarak görmesi anlıyorum. Trendyol kargolar o kadar çok ki her 100 kargo 5 vatandaş ile gırtlak gırtlağa geliyoruz.

Bu işi yapmadan önce kargoculardan nefret ederdim. Ama şimdi eli öpülesi insanlar olduğunu anladım. Adamın kadının kapısına kadar kargosunu getiripte alamayan o kadar aklıevel insan var ki. Sosyal hayatta bu hasta ruhlular yaşaması imkansız.