Merhaba şu anda bir sistem yapıyorum. Bu sistemde çok kısa bir alan adım var ve kullanıcılara ucretsiz olarak bu domain üzerinden subdomain açan bi panel yapıyorum. Panel üzerinden ip adresini ve subdomaini belirttiğinde subdomain.domain.com gibi kullanıcıya ait subdomain oluşturuluyor. Peki bu kişi bu subdomain üzerinden illegal işler içeren bir site kurarsa domain bana ait olduğu için üzerime kalmaz mı? .tc domain olduğu için whois gizleme vs yok. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Tumblr gibi ama hostingi bizde olmuyor istediği ipye yönlendirip istediği hostinge siteyi kurabiliyor
Yer sağlayıcı belgesi alırsın. Sonra tüm sayfaların altına r10 un yaptığı gibi, yer sağlayıcı olarak faaliyet gösterdiğini ve kullanıcıların oluşturdukları içerikten sorumlu olmadığın söyleyen bir metin yazarsın ve hukuki olarak zarara uğrayanların sana ulaşabilecekleri bir email adresi belirtirsin. Ama bu email adresini sürekli takip etmen gerekir. Gelen şikayetleri 3 gün içinde çözüme kavuşturmazsan sen de sorumlu olursun. Bir de kendini sıyırabilmek için tüm kullanıcı aktivitelerini loglaman gerekir. Yasal olarak bir sorun oluştuğunda o sorunu çıkaran içerik kim tarafından hangi tarihte hangi ip adresi tarafından oluşturuldu, ne zaman değiştirildi, değiştirilmeden önceki versiyonları nelerdi kayıt altında tutuman lazım.