Biz sizin yaptığınız tarımdan bahsetmiyoruz zaten. Sizin yapamadığınız tarımdan bahsediyoruz. Gübreyi dolarla alıyorsun, tohumu dolarla alıyorsun, zirai ilacı dolarla alıyorsun, traktörü dolarla alıyorsun, mazotu dolarla alıyorsun, hatta sulama kanalında akan suyu pompalayan motorları da, o motorları çalıştıran elektriği de dolarla alıyorsun. Sonra vatandaş sizin ürettiğiniz domatesi, buğdayı pahalı yiyor.
Yani tarımla uğraşıp yaptığınız işin sistemine ve felsefesine yabancı kalmışsınız. Yüzbinlerce insanın çöpleri karıştırıp kağıt çöp topladığı bir ülkede, tüm tarım sistemini insanlar zora gelemiyor gibi hiç bir veriye dayanmayan bir fikirler açıklamak temelsiz bir iddiadır.
Yakılan ormanları vahşi müteahhitlere peşkeş çekmek yerine tarım yapılabilen arazileri işlemek isteyenlere kullandırtabilecek bir toprak reformu yapılsaydı keşke. 250 liraya geçilen bir otoban eksik kalsaydı da oraya harcanacak para ile devlet tohum ve gübre üretecek tesis kurup çiftçiye yerli üretim ucuz gübre ve tohum dağıtsaydı. Hem sen daha çok kazanırdın hem ben daha ucuza gıda tüketirdim.
Ben çok kazanmanın derdinde değilim. Herkes bir şeylere emeğini verecek hocam. Fırsatçı dolu bu ülke hatırlatırım. Not: hayvan bakarakta gübre üretilebilir. Ki organikçiler daha çok oluyor tarımda.