Aracınızda mercekli far yoksa takmayın arkadaşlar, küfür yemenizden başka bir işe yaramaz . Size güzel görünüyor gibi gelebilir ama karşıdan gelen ve ya arkasına geçtiğiniz aracı çok rahatsız ediyor. Bu yüzden geçen sıkışık trafikte adamı gırtlaklıyordum. Böyle birine rast geldimmi geçiyorum arkasına yakıyorum uzunları bekliyorum bi laf etsinde farları başka yere takalım

Boşa millete eziyet etmeyin. Kısa farlar için söylüyorum bunu uzun rahatsız etmeyeceği için takılabilir ama kısa far için gerçekten karşı taraf ve arkasına geçtiğiniz araç için eziyettir.
hocam bu olayı araştırdım evet far yapısı uyumsuz araçlarda çarpa keşiş çizgisi yapamadığı için gözü kaynak kadar alıyor bu tarz araçlarda 360 derece ve normal helojen ampüllerin açısına göre %20 aşağı alınması gerekiyor 360 dere ampüllerin fiyatı 400-500 tl arasında değiştiği için ucuz olana ulaşanlar takıyor malesef trafikte yasak olmasına rağmen polis ceza kesmiyor mercekli araçlarda problem yaşanmıyor gibi görünmesi göz yanılgısı ve kör nokta oluşması varkında olmuyor bu tarz ampüllerin sadece uzunlarda kullanılması lazım kısalarda kullananlar husussa dikkat etmeli