Ben su an burada yasiyorum (6 yildir). Buranin alim gucu ile TR nin alim gucu kiyas bile edilemez. Gecen markette cekmistim buraya atacaktim, 180 ekran tv $448 idi, TR de 450 olsa her evde bundan 2 tane olur diye dusundum.
Her turlu elektronik, araba, ve ev almak kolay burada. 1 haftalik gelirin ile bile +2000 honda/toyota alabilirsin
Saglik sigortasi bahsettiginiz kadar uygun degil, kisi basi 300-400 e genel saglik+goz+ dis sigortasi oluyor, dis de yillik max 2k harcayabilirsiniz onda da yaptigniz her seye sayamiyorsunuz. Goze hic gitmedim. Genel saglik icin de cok gitmedim cok sukur. Ama arkadasimin esi 5-6 gun hastanede kaldi bobrek tasi icin, evine 50 kusur bin fatura gonderdiler (burada once hizmeti alirsiniz, taburcu olduktan sonra fatura gelir) . Gelen fatura ile beraber yardim talep formu da oluyor. Arkadas doldurdu gonderdi, borc sifirlandi.
Yani saglik evet pahali ama imkanlar da var, arkadasin aylik maasi +3k di (x2 asgari) sildiler borcu, ki TR nin en guzel ozel hastaneleri gibi kaliteli bir hastanede kaldilar, 5 yildizli otel kalitesinde.
Sozun ozu su, TR deki hic kimse ulkenin durumundan memnun olma ya da gurur duyma havasina girmesinler, asiri yuksek vergileri savunmasinlar. Hukumetler baskadir , ulke baska. Su an ekonomi bas asagi gidiyor, Allah zorda kalanlarin yardimcisi olsun
tr ile amerikayi kiyaslamadim ben. kiyaslayamam da zaten.. trnin neresinden tutarsam elimde kalir herhalde. demek istedigim sey amerika zor ulke.. gerci hangi ulke zor degil ki.. ayrica videoya degindim. amerikada yasamak araba fiyatlarindan veya walmart etiketlerinden ibaret degil bunu demek istiyorum. bu arada hangi eyalettesiniz hocam?