Sizi de, komşunuzu da gayet iyi anlıyorum.
Benim de çocuğum var, belirli bi saatten sonra gürültü olmaması için telkin de bulunuyoruz. Fakat çocuk tabi ki, oyun oynarken aklından çıkabiliyor yada o an dikkatinden kaçıyor vs.
Alt komşumla bir süredir limoniydik. Ara ara gürültüden dolayı gelirdi, bende özür dileyip geri çeviriyordum, son zamanlar da elimizden birşey düşse bile hazırda bekliyormuş gibi yukarıya vurmaya başladı.
Hayır neden yukarı vurulur anlamıyorum, haliyle çocuğa "Oğlum daha çok gürültü yap, bu az oldu" falan demiyoruz yada uyarılmıyor mu zannediliyor. Çocuğa şiddet türevi tokat vb şeyler uygulayıp bastırmamı istiyor gibi bir hali var, daha çook bekler, gürültüyü daha da çok ben yaparım.
Geçtiğimiz ay ev'in önünde telaşlı şekilde bekliyordu, öğrendim ki; eş'i korona pozitif dolaylısı olarak hastanedeymiş karantina verilmiş ve ev'e getirmek için araç arıyormuş, ticari taksiler dahil kimse de yardımcı olmamış. Tedbirli davranarak ben gayet içten şekilde yardımcı oldum.
O gün, bugündür sağolsun alt komşumun da anlayış katsayısı arttı, artık böyle şeyleri problem etmiyor