Alt komşu, üst komşu fark etmez rahatsızlık sürekli oluyorsa "Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma" suçundan dava açılabilir. Bu gibi durumlarda bir kere uyarmanızı ikinciye rahatsız oluyorsanız ve çekilmeyecek duruma geliyorsa dava etmenizi öneririm. Zira büyük kavgalar böyle ufak tefek sorunlardan çıkıyor. Benimde üst komşumdan çocuk koşma sesleri geliyor. Aynı şekilde benimde çocuğum evde koşuyor, oynuyor. Ancak yapılacak bir şey yok. Pandemi nedeniyle çocuklar eve hapsolmuş, dışarıda atmaları gereken enerjilerini mecburen evin içerisinde atıyorlar. Ben bu şekilde düşünüyorum ve gelen sesi kafaya takmamaya çalışıyorum. Zaten belli bir süre sonra gece 12-01 bitiyor. Önerim fazla kafaya takmamanız.

Yeri gelmişken bir anımı paylaşmak istiyorum. Yan komşum çöpünü benim kapımın yakınına koyuyordu. Bir gün kendisine güzel dille çöpünü kendi kapısına doğru koymasını istedim. Evden iki kişi çıkıp üzerime yürüdü. Yani insanlar artık komşuluk haklarına önem vermiyor ayrıca çok tahammülsüz olmuşlar. Olay sonrasında güvenliğini aradım, tutanak tutturdum. Dava edeceğimi söyledim. Güvenlik bu kadar tefaruata neden girdiğimi söyleyince işimden bahsettim, dava edeceğimi söyledim. Bunu duyunca üzerime yürümeyi bıraktılar ancak bu seferde Bizans oyunlarına başladılar. Kapıyı sert kapatmalar, duvara vurmalar, gecenin bir yarısı müzik dinlemeler çöpümü dağıtmalar, diğer komşuları örgütleyip aynı şekilde onları da bana karşı doldurmalar gibi. Ben yine kendilerini uyardım. Hiç bir şekilde geri çekilmedim. Ama sonuç olarak yan komşumla selamlaşamayacak duruma geldim. Bir gün eşim 1 kase aşure ile kapılarına gitti. O gün bugündür ses seda kalmadı. Selam vermeler, gülümsemeler başladı. Yani demeye çalıştığım işinizi tatlı dille gönül kırmadan yapmaya çalışın.