Gerrard adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
amerika keske bu videolarda youtuber arkadaslarin kayda aldigi kadar guzel olsa.. turk gencligini damardan vuruyorlar. araba fiyatlari, elektronik fiyatlar cart curt aah ah yasamayan bilmez hatta bazi yasayanlar bile bilmez...
ben daha resit bile degilken bu ulkeye cebimde 100 dolar ile 4-5 kelime ingilizce bilmeden gittim.. ucaktayken kalacak yerim bile belli degildi, yoktu. bu ulkeyi belki amerikalilardan daha cok biliyorum evet cidden firsatlar ulkesi, evet tr ile kiyaslayamazsin imkanlari.. o derece guzel. ama amerika araba fiyatlarindan ibaret degil arkadaslar
mrwoox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 2013 yılı sonundan beri çifte vatandaşım, bu karşılaştırmaları hep görüyorum ve gülüyorum artık burada insanlar birbirini yedikçe.
Milletin derdi sürekli sizi geriyor ve objektif olamıyorsunuz.
Kuzenim şöyle dedi, amcamın oğlunun arkadaşının emmisi böyle dedi vs.
Reel örnekler vereyim size 1999 yılından beri 6 kere gittim Amerika'ya amcam Boston'da yaşıyor 1985 yılından beri.
Doğru sağlık pahalı orada ucuz değil hele bedava hiç değil, fakat sistem ve temel bunun üzerine kurulu.
Aylık tam kapsamlı bir sigorta (göz ve dişte kapsayacak şekilde) 160-220$ arasında, bu sigorta sizi kanser dahil her sağlık hizmeti için ücret vermeden tedavi edilme hakkına kavuşturuyor.
Bunun dışında maden, oto tamir, fırın , benzinci vb. bir yerde 10 yıldan fazla çalışmanız var ise ve bu işlerden ötürü bir meslek hastalığı yaşarsanız devlet bunu yine sigorta gözetmeksizin karşılıyor.
Bugün ülkemizde Acıbadem, Memorial, Medipol vb. gibi bir lüks diyebileceğimiz özel sağlık kuruluşunda sizi hem ayaktan hem yatarak tedavinizin %100 oranında sınırsız limitsiz karşılayacak bir
sigorta yaptırmak isterseniz 4-5.000 TL ödemeniz gerekiyor, bunu da çoğu şirket sağlamıyor. Hele diş ve göz tamamen kapsam dışında.
Ülkemize dönecek olursak burada yine implant tedavisi yaptırmak isterseniz sigorta zaten yapmıyor da özelde 8-9 bin gibi bir rakam ödemeniz gerekiyor, yine kanal tedavisi, diş çekimi vs. 1.000 TL civarlarında (duruma göre)
Yalnız bunlar için biz haddinden fazla ödeme yapıyoruz zaten, ayrıca bizden öncede babalarımız annelerimiz hatta dedelerimiz bile ödedi, ev vereceğiz denilerek nema paraları, acil destek denilerek zorunlu kesintiler vs.
Ben Ardahan'lıyım, gidip gelmişliğim sadece Gürcistan'a giderken içinden geçmekle sınırlı fakat orada olan akrabalarımdan biliyorum diş tedavileri için her zaman Gürcistan'a geçiyorlar, Türkiye'de çok pahalıya mal oluyor.

Kısaca birbirinizi yemeyi bırakın arkadaşlar, üretimimiz olmadığı için, Petrol, Doğalgaz,Yeraltı kaynakları vb. gibi şeylerimiz olmadığı için, üzerine devletin tek gelir kapısı birde vergiler olunca doğal olarak burada en kötü araba artık 40-50.000 TL civarında (hani şöyle eli yüzü düzgün 20 yaşında bir araç diyelim).

Kalplerinizi kırmayın, ya yurtdışı tü kaka kötü, ne ülkemiz çok iyi, ne yurtdışı süper ötesi mükemmel, ne ülkemiz yaşanmaz halde. Bugün Almanya'da çalışan (oraya gittiğimden biliyorum) bir Türk performansla burada olan bir fabrikada çalışsa emekli olur çıkar.
Fakat burada çalışan bir Türk mevcut performansı ile orada 2 günde kapı önüne konur.
En son işte biri vardı ekşi'de falan var, adamı ailesi ile şutladılar buraya Almanya'da, Erdoğan sevgim ve Türk olduğum için diyor çocukları komple Alman vatandaşı, Almanya'ya dönmek için götünü yırtıyor ve kötülemeye devam ediyor.

Ben su an burada yasiyorum (6 yildir). Buranin alim gucu ile TR nin alim gucu kiyas bile edilemez. Gecen markette cekmistim buraya atacaktim, 180 ekran tv $448 idi, TR de 450 olsa her evde bundan 2 tane olur diye dusundum.
Her turlu elektronik, araba, ve ev almak kolay burada. 1 haftalik gelirin ile bile +2000 honda/toyota alabilirsin

Saglik sigortasi bahsettiginiz kadar uygun degil, kisi basi 300-400 e genel saglik+goz+ dis sigortasi oluyor, dis de yillik max 2k harcayabilirsiniz onda da yaptigniz her seye sayamiyorsunuz. Goze hic gitmedim. Genel saglik icin de cok gitmedim cok sukur. Ama arkadasimin esi 5-6 gun hastanede kaldi bobrek tasi icin, evine 50 kusur bin fatura gonderdiler (burada once hizmeti alirsiniz, taburcu olduktan sonra fatura gelir) . Gelen fatura ile beraber yardim talep formu da oluyor. Arkadas doldurdu gonderdi, borc sifirlandi.

Yani saglik evet pahali ama imkanlar da var, arkadasin aylik maasi +3k di (x2 asgari) sildiler borcu, ki TR nin en guzel ozel hastaneleri gibi kaliteli bir hastanede kaldilar, 5 yildizli otel kalitesinde.

Sozun ozu su, TR deki hic kimse ulkenin durumundan memnun olma ya da gurur duyma havasina girmesinler, asiri yuksek vergileri savunmasinlar. Hukumetler baskadir , ulke baska. Su an ekonomi bas asagi gidiyor, Allah zorda kalanlarin yardimcisi olsun