2003 Yılında Erzincan'da Asteğmendim, aynı zamanda kantinde mühasiptim ve benden sorumluydu kantin.
O tarih için konuşuyorum 50-100-150 hatta 200 TL de kapatmıştım bir kere. Bu rakamlar için sorun olmuyor.
Fakat yüksek sizin rakamınız, örneğin biz bir tespit yapmıştık Topkek kolileri vardı aşağıdan yukarı 20 sıra, soldan sağa 50 sıra kadar.
Bunların alt kolileri komple boşmuş, asker satmış yemiş parasını, fakat devir olurken var gibi sayılmışlar sürekli depoda (malum kapalı kutu görünümünde ve hiç hareket görmediği için stok var gibi duruyor).
Bunu da temizlemiştik Eti ile konuşup, şimdi sizin durum bunlardan hiç birine uymuyor.
Bizde olsaydı şöyle ilerlenirdi;
1- 15 günlük sürede kantine kim bakmış?
2- Bu sürede kantin devirli mi verilmiş (sayımlı) yoksa devirsiz mi verilmiş?
(Duruma göre o dönemde 15 günlük işleten askerin sorumluluğuna girer)
Bunlar belirleyici olur, asker yine terhis olur ancak arkasından dava açılır.
Eğer kendinden eminse komutanına gidip konuşsun, bu 15 günlük süre ile ilgili, kendi çok çalıp çırpmadıysa (en temiz namuslu kantinci bile en kötü sigarasını kantinden beleş alıyor çünkü) o sorunun kaynağı bulunur ve temizlenir.
Diğer türlü o dava sivile taşınır, dua etsin artık askeri mahkemeler yok, sivilde bir şekilde uzlaşma sağlanır.
Fakat malum yıl sonu hesap kapatılması , dönem sonlanması gerekiyor kantinde bu tip şeylerden ötürü işi uzayabilir.