Merhaba herkese iyi forumlar dilerim.

Daha öncede bir kaç kez açtım E-Ticaret ile ilgili konu fakat sıkı araştırma yaparak ilerlemek istiyorum. Vergi kaydım falan var, Trendyol gibi pazaryerlerinde işe girmek ve ilerisinde kendi sosyal medya ve web sitemde satışa devam etmek istiyorum. Sosyal medya hesap kasma konusunda İnstagram'da bilgi sahibiyim. Hali hazırda kendi kasmış olduğum yaklaşık %80 bayan oranlı 22 bin takipçili bir yemek tarifi hesabım var. Sizlere sormak istedim, öncelikle pazaryerlerinde satış yapıp sonrasında web sitesi ve sosyal medyaya yönelmek mi? Pazaryerlerine bulaşmayıp kendi web sitem ve sosyal medya hesaplarıma çaba harcayıp satış yapmak mı?

Sorduğum iki soru benim için şöyle, pazaryerlerinde sektöre giriş müşteri bulma adına daha etkili ama aldıkları komisyon vs girince işin içine kazanç kalmıyor pek. Öte yandan web sitesi ve sosyal medya ile girişte ise müşteri bulma konusunda büyük sabır gösterip çabalamam gerekecek. Web sitesi ile başlamak ve devam etmek daha cazip geliyor fakat web sitesini Wordpress üzerinde açmayı biliyorum sadece, açtık diyelim ürünleri vs ekledik. Bir web sitesinin trafik alması için neler gerekiyor pek bilgim yok. Sosyal medyadan çekebildiğim kadar çekeceğim fakat google sıralamalarında vsde iyi durumda olmasını istiyorum.

Web sitesine neler yapılabilir bu aşamada? Backlink konularını duydum ama bilgim yok pek, SEO çalışmalarını biliyorum ona uğraşacağım. Bu konuda yardım edebilir misiniz diye sizlerle paylaşmak istedim. Sizden ücretsiz hizmet değil de bu aşamaya geldiğimde neler yapabilirim onları öğrenmek istiyorum. Backlink, SEO gibi söyleyebilirsiniz. Zararlı olanları var mı bilmiyorum ama site açtıktan sonra siteyle baya bir uğraşmak ve iyi bir konuma getirmek istiyorum, işte domain seçimi vsde giriyor işin içine aslında. İyi bir domain nasıl olmalıdır? Domainin banı veya eskiden bir sıkıntısı olup olmadığına veya tam bilmediğim halde da ve pa değerlerinin ne durumda olduğuna nasıl ulaşacağım bilmiyorum.

Bu konu bir bilgilendirme konusu olsun bence, bilgilenmek isteyenlerde girip okuyabilirler. İlgi gösteren herkese şimdiden çok ama çok teşekkür ederim, değerli vaktinizi boşa harcadığım için özür dilerim. Mutlu akşamlar.