Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu platformların tek amacı "İnsanlar TV izlemeyi bıraktı internet mecrasına gitti, bizde ozaman onlara gidelim birde üstüne para alalım"
Olay sadece acundan ibaret değil, arkadaşlar bilmem farkında mısınız ama birsürü platform açıldı ve halen açılmakta olan 3 tane var. Bir örneği de "Gain" Sosyal medyada ünlenen loser fenomen'er toplanmış biri de bunları gazlamış platform oluşturmaya kalkmışlar.
Ben sevdiğim bir-iki içerik için aylık para basmam, hele ki şu dönemde enternasyonel içerikleri olmasına rağmen Netflix üyeliğini bile elim titreyerek ödüyorken... Senin ücretsiz izleme hakkın gasp ediliyor ve sonra tüketiyorlar. BlueTV yi birkere açıp bakmadım. Gerek duyacağım bir içeriğe sahip değiller çünkü, hakeza PuhuTV de öyle?

Şimdi örnek olarak "Konuşanlar" prodüksiyonunu ele alalım. Abi bu adamlar mevcut şartları ile bu çekimleri yaptı mı? yaptı. 30 küsür bölümle rekorları alt üst etti mi? Etti. Genci yaşlısı herkesin diline düştü mü? Düştü. Koca koca insanlar Bu adamın repliklerini kullanır oldu ya!! Herneyse sonra gitti anlaştı Exxen ile ve bir açıklama yayınladı bilmem izledin mi? Diyor ki masraflarımız arttı ve para kazanamaz duruma geldik.
Adama sorarlar neden sponsor almadın ? Deli gibi bu programa sponsor olup hayvan gibi para basacak şirket var kaldı ki tüm zamanların en çok youtube sıralamasını kastı üstelik aynı anda birkaç yayın videosuyla! Birinin kapısını çalmana gerek yok, aksine senin kapında yatar onlarca şirket kapında. Zaten Youtube'dan para kazanıyorsun, öyle yada böyle yaklaşık 200 izleyici ile kitle buluşmaları yapıyor ve bundan kelle başı kemiksiz 100 TL alıyorsun, Biletix komisyonu hariç adam zaten 128,50 TL yaptı komisyonu hariç tutmak için.... Bu da sana 20K x 4 hafta : 100 bin yaptı. Bu arada şu ayrıntı var Covid önlemleri dolayısıyla bu bilet sayısı bukadar, normalleşme sonrası x3 olacak, halihazırda oynadıkları sahne zaten şuan ufacık...
Demek istediğim şey şu, Konuşanları konuşan yapan kısıtlı imkan ama özgür komedi. Diyor ki şimdi neysek o olacağız biplenme olacak yine falan, arkadaş sen artık küfredemiceksin? Kısıtlayacaksın kendini haliyle bipleme gereği duymayacaksın ama sen olmadığın için insanlar seni daha yavan bulacak?

Demişsin ki 800m Giderimiz olacak demiş acun, bilmiyorum acun medya çalışanımısın ama en azından bu gideri beni ilgilendirmiyor. Zevkleri/Hayalleri için (Futbol takımı satın almak, Jet uçağını büyütmek/ada satın almak) büyük paralar harcayan adamın cebini ben neden düşünüyorum abi? Bence sen de düşünmemelisin. Netflix bu ülkeye vergisini ödüyor, sosyal medya platformları artık paşa paşa ödeyecek; E bir şirketin menşei'ni ne zaman düşünür olduk?

Saygılar
Hocam Hasan Can Kaya'nın son videosunu izlediyseniz orda her şeyi detaylı anlatmış. O da sizin gibi idare edecek kadar kazanıyoruz ama benim bir sürü yeni proje hayalim var onları gerçekleştirmek için kaynak bulmam gerekiyordu diyor... Şimdi sponsordan alacağı para ile exxenden alacağı para arasında bayağı fark olur. Benim de birazcık çekincelerim var ama en kötü bırakır geri gelir youtube'a ! Adam yıllardır bir şeyler için uğraşıyor umarım kendisi için iyi olur ne diyeyim Evet şirketleri büyütmek bize kalmadı ama en azından bence ülkeyi belli noktolara taşıyabilecek projeler hakkında bu kadar da olumsuz olmamak gerek. Dediğim gibi Acunun TR de başarılı olması demek dünyada başarıya bir adım daha atması demek olur bu da ülkemizin daha çok tanınması anlamına gelir... Örneğin ben daha rahat iş bulurum freelancer olarak ya da avrupada bize karşı olan ön yargılar bir tık daha azalır vs
Çok mu öneemli diye düşünmemek gerek bu noktada... Önemli maalesef