Bayilerin kotası oluyor sürekli gittiğiniz bir bayide işlem yaptırmıyorsanız rastgele gireceğiniz bir bayi sizi üçkağıt veya biraz tatlı dil ile rahatlıkla faturalı yapabilir. Sizde böyle bir duruma kurban gitmişsiniz sanırım. Vergi borcu için dondurulan hatlarda faturalıya geçiş diye bir zorunluluk yok. Benimde var birkaç tane hattım kapandıkları zaman gidiyor ödüyorum online işlemden veya tl yüklemesi yaparak. Açılmaz ise de müşteri hizmetleri ile görüşüp ordan ödeme yapıp açtırıyorum.
Ellerinde imzalı sözleşme olduğu için bir hattınız ile ilgili işlem yapamayabilirsiniz ancak diğer hattınız için sözleşme imzalamadıysanız hakkınızı arayın. Müşteri hizmetlerine başta size yanlış yönlendirme yapıldığını ve ayrıca şubede her iki hat içinde böyle bir işlem yapmadığınızı söyleyin ve sözleşmeniz var der iseler pdf halinde mail atılmasını isteyin. Eğer ikinci sözleşmeyi şubede çakallık yapıp imza takliti ile kendileri imzalamış ise imzada sahtecilikten davacı olabilirsiniz. Bir arkadaşım bu şekilde şubeden zararının faizi ile temin etmişti.