nmzy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim gibi küçük girişimcileri bitiren bence Google olmuştur. Her konuda haber sitelerini ilk sıralara koyuyor. Bizim içeriklerimiz daha kaliteli olsa bile geçemiyoruz, olduğumuz yerde sayıyoruz. Dolayısı ile ziyaretçi gelmiyor. Kazanç da olmuyor. Örneğin sizin sitelerinizde olduğu gibi, sitenin ederini yazıyoruz, harcanan paralara ve verdiğimiz emeklere karşılık bir fiyat belirliyoruz ama gelir olmadığından alan yok. Google işleri çok bozdu.
Kesinlikle google suçlu. Bende ona ne oyun yaptım. haber sitesi olmama rağmen 26.000 kelime bile makale var sitemde tarih kısmında. 6.000 kelimeler var 7.000 kelimeler var. bugünlerde haber atıyorum ama geçmişi haber domaini altında genel blog gibi kullandım böylece da/pa değerlerim otoritem çok iyi oturdu. şimdi hem köşe yazısı, hem haber birleştirdim günde 5-6 tane paylaşımla devam ediyorum. bir sitem hariç kalan hiç birine adsense kodu koymayı bile denemedim. ayda 5 TL alacağım diye sitemi yavaşlatmaya değmez. Şahsen ben site satın almaya kalkarsam ASLA gelirine bakmam. Gelirli siteye tabii ki itiraz etmem olsun o ayrı. Ama tek bakacağım DA değeridir ve yaşı tabii ki. Ama 15 yaşında olup, ilk paylaşımı 2019 da yapan gibi değil, 15 yıldır paylaşım yapan site olmalı ve DA değeri iyi olmalı. Geliri beni gerçekten ilgilendirmiyor. Çünkü o geliri hangi şartlarda elde etti acaba.
Örnek şunu yapmış olamaz mı siteyi satmak için her yere sponsorlu reklam verip. Adwordede reklam verip işte ay da 5.000 TL harcayıp, üzerine adsenseden 3.000 TL kazandıysa ne yapacağız Bakın diyecek ben ay da 3.000 TL kazandım bizde diyeceğiz vay bee iyi kazanç. Ama biz sitei aldığımızda ay da 50-100 TL kazanınca gitti paralar.