Forumda birkaç kez aylık gelirinin 20 katına site alıyorum diye konu açtım. Tek bir geri dönüş alamadım. Gelirinin x katına dönemi geride kaldı diye düşünüyorum.
bu da zor be hocam, bir sitem mesela bazı aylar 500 TL kazanıyor, genel de 1500-1600 tl ama bunu nasıl alıcıya izah edeceksiniz anlatacaksınız. Çünkü geliri adsense değil. Tanıtım yazısı, footer link satışı. Durduğu yerde bu kadar satıyor. Belki alacak kişi reklam yapıp daha fazla satacak, belki site değerini da/pa yı yükseltmeyi beceremeyip satamamaya başlayacak. Gelirli site almak bana hep riskli geldi. Yani gelirli olması güzelde alacak kişinin aynı başarıyı gösterecek olmasının garantisi yok.
Mesela şöyle örnek vereyim benim tanıdığım bir öğretmen var, sitesi yerlerde yüzüne bakmazsınız satışa çıkarsa en az aylık 600 tl - 1.000 tl arası adsense kazanıyor. düşünsenize bu siteye 20 katı deyip 15.000-20.000 vereceksiniz. çünkü gelirler legal ve ispatlı.
Ama hemen yazayım alanın elinde patlar, daha aldığınız ay adsenseniz emin olup 50 TL'yi geçmez. Çünkü öğrencilerine tıklatıyor

) Bu da bir anlamda başarı ya da hile ne derseniz deyin. DEmek istediğim bu. Mesela satan kişinin 1 milyon üyeli Facebook grubu var diyelim her gün 4 K 5 K oynaya oynaya siteye girer. Siz alınca bu Facebook grubunuz yoksa site 50-100 kişiye okunur hale de gelebilir.
Allah hepimize yardımcı olsun, çok zor bir savaş veriyoruz.