melisa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
40 a varmadan 60 yaş karaciğerinin yorgunluğuna sahip olmak istiyorsanız protein tozu kullanabilirsiniz . Yok ben sağlıklı bir şekilde böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını kaybetmeden protein kullanmak istiyorum derseniz normal yollardan elde etmenizi öneririm . Afiyet olsun
Normal et tüketip gut hastalığına da yakalanabilirsiz. Protein tozu takviye olarak kullanılır. Vücudunuza yetecek kadar protein alıp su tüketiminiz yeterliyse bu yoruma katılmıyorum. Günlük almanız gereken değerleri Google üzerinde “ tdee hesaplama “ diye aratarak ortalama bir veri çıkarabilirsiniz.

Ek olarak her insanın bir öğünde sentezleyebileceği protein miktarı değişir. Örneklemek gerekirse,

70-80 kilo arasında birisinin bir öğünde 20-30 gr arası protein alması gerekir. Fazlasını alırsa vucüt sentezleyemediği kalan proteini yağa dönüştürür. Bu kısımda hem karaciğerinizi hemde böbreklerinizi yorarsınız.
Bu proteini ister toz şeklinde, isterseniz normal et şeklinde alın değişmeyecektir. Bilinçsiz kullanımda yararından çok zararı olabilir.