coexploit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
Vergi incelemem Nisan 2020 tarihli başladı. Normalde bu yıl sonuna doğru bitmesi gerekirken, vergi memuru süreyi 3 ay uzattı ve Ocağın ilk haftasında dosyamın kapanacağı ile ilgili 3-4 önce tebligat almıştım. Bu süre zarfında yaklaşık 9 ay geçti. Halen ses seda yok arayanda yok. Bir öne görüşme için bile çağrılmadım.
Bu arada vergi mükellefiyim tüm gelirlerimi 2012 yılından bu yana (google gelirleride dahil) faturanlandırdım. Denetim Genel denetleme olup 2016-17-18 yıllarını kapsıyor. Müfettişe defterlerimi teslim ettim. Faturalar %80 yurtdışı olduğu için KDV 0 faturalı kestim ve gelir vergisini, bağkur primlerine kadar ödedim. Tek sıkıntı olacak kısım KDV konusu onda da KDV alacağım görünüyor. Yinede sonucu görmeden insan panikliyor. Sizce 9 aylık süre normal mi? Bu kadar uzun süren var mı aranızda?
Süre normal.
Tüm görevlerinizi yerine getirdiyseniz, ki durum öyle görünüyor, kontrol eden kisinin isi daha da uzuyor

Dünyanin heryerinde durum aynidir, eger ceza kesmek istiyorsa kesecektir.
Tüm kurallara uyduysan kücük birseyi sebep eder sembolik bir ceza keser, cerez parasidir ödersin biter.
Eger kurallara uymadiysan cezanin miktari konusunda adamin önceki gün evde hanimiyla yasadigi tartismanin bile etkisi olur. Kafasi bozuksa giydirir.
Devletten KDV alacagin oldugu icin gercekten mi alacaklisin yoksa hayali ihracat mi yapiyorsun bunu arastiracaklardir, dökümanlar ve isler gercekse dert etme.

Genel olarak söyleyebilecegim panik olma, normal karsila, seni cagirirlarsa da gayet emin sekilde git.
Uzmandan aldigim bilgilerle mümkün olan en dogruyu yapmaya calistigini söyle.
Vergisini ödeyen biri olarak panik olmana gerek yok, ukalalik etmedigin sürece de sorun cikmaz.
Rahat uyu.