akilicaslan3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tanıdığım bir abi var. Bildim bileli borsa işi ile uğraşıyor. 50.000 iliş başlamış şuan rahat 600.000 çeviriyor. Vergi muhabbetini ona da sormuştum. Biz her al sat yaparken zaten ödüyoruz o yüzden takibe düşmüyoruz demişti. BTC borsaları da ayni şekilde. Özellikle tr borsaları vergi ve komisyon kesiyor diye biliyorum. O yüzden bu kadar rahatlar. Şirkette de bir çocuk 100.000 çeviriyor 5-6 alıyor aylık. Bu borsacıların dokunulmazlığı var 😏
Borsada (BIST) te yapılan al-satlardan kazanılan para vergiye tabi değildir.
İlave olarak coin borsaları dediğimiz piyasalar tamamen devletin denetimi dışındadır. Orda kim ne almış kim ne satmış şimdilik bakmıyor devlet.
Ama şuna çok rahat bakar. O hesaptan kimin hesaplarına para gitmiş. coin olarak değil de TL olarak.
İşin içine bankayı hiç sokmadan işlem yapabiliyorsanız coin ile yapacağınız ödemelerde vs. devlete takılmazsınız.
Mesela:
Yurtdışından paranızı coin yapıp yurtiçine transfer ettiniz. Sonra biri ile anlaştınız. Araba almak için parasını TL yapmadan o borsada transfer ederek satıcıya transfer ettiniz. resmi olarak size hiç para gelmedi. Sadece parasını nasıl ödediğiniz belli olmayan bi arabanız oldu ki devlet buna hiç bakmıyor.
Kısacası ilgili yönlendirme doğru.