herkese iyi forumlar arkadaşlar,
şimdi yapmak istediğim şöyle bişey var,
elimde link olarak json çıktısı olan bir yapı mevcut link'e girildiğinde 200 adet veri göstermekte linki sayfa=2 yaparak diğer 200 veri dökülüyor ve bende bunları veritabanıma insert yada update işlemi yaptırıyorum,
bu zamana kadar bu işlemi tarayıcı ile manuel yapıyordum ancak sayfalar çoğaldıkça işlem uzamaya başladı bende bu işlemi cron job ile otomatiğe bağlamak istiyorum,
cronjob ile saatte bir bu işlemi yaptırıcam ve her işlem yapılacağında 1. sayfayı çekeceği için 1 saat sonra diğer sayfayı yaptırmak sonraki saat diğer sayfayı ve son sayfayı yaptıktan sonra tekrar 1. sayfayı yapması için nasıl bir yol izlemeliyim.
aklıma gelen ilk yol; sayfaya girdiğinde o sayfa numarasını veritabanında bir sütuna +1 kaydedip sonraki işlemde o sütundaki sayıyı çekip işlem yaptırtmak,
sayfa sayısı totalde değişken bugün toplam sayfa sayısı 13 ise 2 gün sonra 16 olabilir,
yukardaki işlemi yaptıracak olursam mesela son sayfa olan 13ü yaptığında veritabanına +1 olarak sayfa 14 değilde sayfa 1 olarak sanıl kaydettiricem,
gelen veri içinde totalPages 13 olarak değer mevcut if($kayitli_sayfa == $totalPages ) ise +1 değilde 1 yap gibi işlem yaptırarak işlem yaptırıcam sanırım.
aklımdaki yol bu şekilde, acaba farklı bir yolu yada taktiği mevcutmu bu durumun, bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var..