Özellikle virüsün etkileri yüzünden, internete hızlı bir yöneliş oldu. Bu durum da haliyle SEO uyumlu içerik hizmetine duyulan ihtiyacı artırdı. Sadece ADS geliri değil, ayrıca farklı web sitelerine içerik üreterek de tam zamanlı çalıştığınızda hayatınızı geçindirebiliyorsunuz. Tabi bu sizin çalışmanıza ve hayat koşullarınıza bağlı olarak değişir. Spin araçları özgün içerik işini bitirir mi sorusuna ise cevabım hayır, bitirmez. Çünkü kullanıcı arama niyeti ve kullanıcı deneyimi de SEO için özgünlük, anahtar kelime kullanımı, kelime sayısı kadar önemli. Hatta ben daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu araçlar %100 bu konuda başarısız diyemem. Ama içerik üretmek, insan beyni ile şekillenen bir süreç. Aynı konu üzerinde benim yazacağım içerikle, sizinki bile farklıyken bir programın bunu başarabileceğini düşünmüyorum. Programlar üzerinden yazılan içeriklerin de tekrardan düzenlenmesi gerekeceğine inanıyorum. Web sitesini ziyaret eden okuyucular da içeriği gerçekten bir insan mı yazmış, yoksa program mı ayırt edemeseler de, bir içerik üreticisinin kaleminden çıkan işin çok daha fazla okunacağına inanıyorum.

Sanırım biraz uzun uzadıya anlattım.