Selamlar
Malumunuz covid zamanı içerisinde herkes psikolojik olarak yıprandı, sanırım bende bu yıprananların arasındayım. Direk konuya girmek istiyorum. Mayıs ayında göğsümde ağrı ve çarpıntı şikayeti ile hastaneye gittim, ekg ve eko çektirdim. Çıkan sonuçta Mitral valv propalsusu varmış. Hafif derecede seyrediyor. Anlayacağınız kalp kapakçığı doğuştan çökük müş. Bir sıkıntının olmadığını nabzımın biraz fazla arttığını (o günkü ekg de 113 gösteriyordu nabız) onu indirelim biraz diyerek beloc 0,25 mg verdi sağolsun hoca. O günden beridir kullanıyorum bu mereti. Nabız seviyem 80-85 dolaylarında. Yemek yedikten sonra 90-95 oluyor sonra tekrar düşüyor. Sıkıntı şu, tansiyonum 13.8 - nabız 80-85 bazen 90 -95. 8 sene ağır spor yaptım (amerikan futbolu oynadım) yaşım 23. Sporu bıraktıktan sonra yaklaşık bırakalı 3 sene oluyor çok fazla kilo alım. 78 kiloydum kovid ile birlikte 3 seneyi eklersek 30 kilo kadar aldım. (Boyum 1.93) Şuan 97 kiloya geri indim. Vücut sanırım biraz yoruldu. Bilakis pekte iyi bakmadım kendime. Yeme içmem biraz sıkıntılıydı ve maalesef sporuda tamamen bırakmıştım. Şu sıralar tekrar başladım spora. (Evde ) Yeme içme düzenimi de korumaya çalışıyorum. Önümüzde ki mayıs ayında tekrar kontrole çağırmıştı doktor, onuda kontrol ettireceğim.
Sizde bu yaşlarda ortaya çıkan bu tarzda bi nabız artış yada tansiyon vs oldu mu? Psikolojik olarak mı yükselttim bunu yoksa durumdan dolayı mı emin değilim. Size bu türde bi ters tepkimesi oldu mu bu sürecin yoksa bunu yaşayan tek tük insan mıyız açıkçası bilmek istiyorum.
Dipçe; Kardiyoloji hocasına gitmeden önce 2 kez tansiyonum çıkmıştı birisinde sağlık ocağında aldım soluğu - aile hekimimizin söylediğine göre ''Psikolojik olarak yapıyorsun bunu'' demişti. Bu arada 4 ay evden çıkmamıştım onuda belirteyim.