Pinterest googleye önem verirdi. Pinlerinizin düzgün şekilde index almasını sağlardı. Bu da aynı resim/foto yu farklı başlıklarda google de görünebilirliğini sağlıyordu. (Ben başlık atmadan hit alıyordum diyenler pinterest uygun kategoride indeletiyordu.) Pinterest spamın önüne geçmek için bu indexleme motorlara yansıma olayına bir el attı. Artık attığınız benzer resim/foto pinterest içinde bulunan başka bir pano/pini destekler şekilde index almaya başladı. Bu durum hitlerin birden kesilmesine neden olmadı çünkü pinleriniz yavaş yavaş google de dibi boyladı. Şuan az-bucuk yukarıda kalalardan hit geliyor/geliyordu. Eski pinlerin yerini dolduramayınca hitiniz 100 altına indi.
Şuan spamla az bucuk hit alanlar. Amp olmayan web sitelerin zafından yararlanarak hit alıyorsunuz.
Normal manuel çalışanlar, benzer yada ihtaşamlı pona sahiplerinin pininizi google de görünen panolara kayıt etmesi sayesinde hit alıyorsunuz. Bu da bir gün 500 hit ertesi gün 10 hiti açıklar adam üstüne durmadan yeni repinler atarak senin pini alta gönmüş. Bu panoya kayıt ettirme olayını nasıl yapıyorsunuz onu bilmiyorum, öm den mi yazıyorsunuz şunu kayıt ediver diye?
ne yapmalı
google de aranan güzel bir kategori bulmalı
buna bir pano acmalı
bunla ilgili pintereste yeni paylaşan kaliteli pinleri repin yapmalı
repinleri pinlerden önce indexletmeli
sabretmeli, olacakları izlemeli
zaten iç linklemeyi pinterest yapmış

Bana göre, tahmin, uydurma, safsata, olursa banada söyle ve denemek lazım.