Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandan beridir kendi çapımda bir araştırma yaptım. Daha doğrusu bir çok şey denedim. Açıkçası bir sonuç alabildiğim söylenemez. Uzun zamandan beridir pinterestte çok etkili bir çalışma yapmasamda buraları hep ziyaret ediyorum. Yeni bir şeyler varmı yokmu diye. Sanırım bir çoğumuzda bunu yapıyor.
Bakıyorum da bir zamanlar anlık kişi sayısı buralarda 200+ iken şuanda 10-20-30 kişi anlık görüntülüyor. Sebebi aşikar. Pinterest artık ziyaretçi kaynağı olmaktan çıktı. Yüklü ziyaretçi çektiğimiz platform bir anda sadece sosyal bir uygulama haline geldi. Şuan instagram dan bi farkını göremiyorum. Yani sitelere hit çekme noktasında pek bir işe yaramıyor.
Siz nasıl ne şekilde hangi periyotlarda pin gönderseniz gönderin ya hesap kapanıyor ya da shadow oluyor.. Olmasa bile dahi zaten hit gelmiyor.
Şuan neyi merak ediyorum biliyormusunuz.
Bu pintereste ne oldu...!
Çok farklı görüşlerin geleceğini biliyorum. Ama açıkçası öyle çok merak ediyorum ki bunu tahmin bile edemezsiniz. Ne oldu da bıçak gibi kesildi hit.... 2020 yılı neden katliam gibi başladı. Önce adsense sonrasında pinterest resmen kapının önüne koydu hepimizi. Birileri kapalı kapılar ardında neler olduğunu çözmüştür eminim. Ama genelimizde bu sorunun kaynağına dair hiç bir fikir bulunamadığına eminim. Bilindik pin gönderme yada içerik çekme yöntemleri eklentileri ve programları hepsi ifşaa oldu...
Benim yaptığım denemelerin hiç birinde sonuç olumlu olmadı. Eğer varsa bu ölüyü diriltecek olan birileri bence sektörden herkesin ekmek yemesi için paylaşması gerekiyor.
Sektörün yeniden çöpe dönmesini istemiyor olabilirler. Bu da gayet makul bi düşünce. Ama en azından sadece sektörde uzun geçmişi olanların anlayabileceği bazı ipuçları verirlerse çok kişi tarafından anlaşılmayacağı için sorun oluşmayacaktır. Konu ile ilgili görüşleri ve dönüşleri bekliyorum arkadaşlar.
Not: Gereksiz bir konu olabilir. İçimden geldi ve yazdım. Lütfen eleştirmeyiniz...