https://support.microsoft.com/tr-tr/...c-535de6f4f258
Bu sorun için şu makaleyi okuyabilirsiniz. Normalde yazım hatalarına çok takılan biri değilim, benim de birçok hatam vardır ama siz Türkçe okuyup anlamayanları eleştirirken Türkçe kelimesini bile eksik yazmanız garip geldi. Benim klavyemde de ø, æ gibi harfler var ama sorun olmuyor.

İyi forumlar.
Ad hominem nedir temali mesajiniz icin tesekkür ederim.
Yine de kabul ederim tabi noktasiz yaziyorum.
Türkce kelimesini yanlis bildigimden eksik yazmiyorum. Ben Türkce diye yaziyorum Türkçe diye okuyorum.
Öneriniz icin de tesekkür ederim. Windows kullanmiyorum. Mac ile cok daha kolay cözümler var ancak bu tamamen hayati hangi dilde yasadiginizla alakali.
Ben tüm gün almanca konusup yazistigim icin klavyeyi de bu dilde kullanmaya alismisim. Telefonda daha kolay oluyor ama Bilgisayar basindayken baska bir dile dönmek kabus gibi. Sizin mesajlariniza bakilirsa anladigim kadariyla siz türkye klavyeye alismissiniz, sonra iki dilde de yazmaya devam ediyorsunuz. Ilk baslarda bende de öyleydi ancak ben yaklasik 20 yildir Türkce klavye kullanmiyorum ve sanirim bu mesaji Türkce klavye ile yaziyor olsam 3 kati zaman harcardim.
Almanca Türkce klavyedeki tuslarda Z ve Y harflerinin yeri tam ters bu bile basli basina sorun oluyor.
Mac Magic klavye kullandigimdan isler iyice karisiyor.