Hocam selamlar: konuya çok fazla boş yorum atılmış. Site hızını bu kadar önemsemeyin. Ziyaretçi ürünleri sepete eklerken, ürünlere göz atarken, arama yapıyorken ve giriş, çıkış yapma işlemlerinde sorun yaşamıyorsa hız açısından yani kısaca Kullanıcı Deneyimini kısıtlayacak şekilde bir hız problemi yoksa sitenizde hız testlerini önemsemeyin. Evet arama motorları bu skorlara bakıyor mu bakıyor ama kriterlerin arasında en düşüğü diyebilirim. Zaten şimdi TR'de bulunan bir siteye ziyaretçinin kaç saniyede görüntülediğini, kaç saniye sitede kalıp kaç saniye sonra başka linke tıklayabildiğini arama motorları sitenize eklediğiniz kod sayesinde görebiliyor. Zaten bu derecede optimizasyon çalışmaları sonucunda atıyorum mobile 50 alan bir siteyi 95 e çıkarmak demek emin olun ki bir kaç özellikten feda etmek demekdir. Var olan kodları düzenleyip sıkılaştırıp ancak 70 80 yapılır ama 95 ve üzeri demek bu özellikleri istemiyorum demektir. En basit örnekle açıklayayım mesela bir kategori sayfasında ürünler olsun bu ürünlerin fare ile üstüne gelindiğinde görselleri değişilebilir olsun. Bunun gibi ufak tefek özellikler aslında hız testi skorlarını etkiler tek başına değil tabii ki.

"https://www.hepsiburada.com/kampanyalar/gizem-hatipoglu-nun-yilbasi-eglencesi-icin-sectikleri" URL yi incelerseniz demek istediğimi anlayacaksınız. Mobile 19 sonuç verdi. Ama gerçekte böyle değil ki. Mobil cihazımı elime alıyorum aynı linke giriyorum tak diye açılıyor 2 saniye içerisinde.

Burada önemli olan "First Contentful Paint " kavramıdır. Hatta bu kavramla alakalı bizi 2021 de güzel bir güncelleme bekliyor. Analizi yapılan linke bakıldığında mobil tarafında ziyaretçi iki saniye sonrasında site içerisinde dolaşabilmekte. Arama motorları zaten sizden bunu istiyor. Siteyi tamamen yükletmenizi beklemiyor 2 saniye içerisinde. Kullanıcıya siteyi terk etmemesi için 2 saniye gibi bir sürede en azından şemanızı oluşturun ve ilk bölümler gözüksün diyor.

Konuya gerçekten boş yorumlar atılmış. 15K+ fiyat biçen arkadaş: fiyatıda biçememiş 15K üstü bütçe demiş daha ortada web sitesi yok bir şey yok kafasına göre 15K+. Konu sahibinin istediği belli vereceği ücret belli.

İyi forumlar dilerim.