by_doctor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bahsettiğim olay instagram mavi tik değil. Mesela şöyle bir durum ben bir Android uygulama yazdım. Ve bu uygulamada kişi instagramını bu uygulamaya bağladı. Yani benim yazdığım uygulama içinde dedi ki adam bu benim instagram kullanıcı adım. Ben de dedim ki iyi güzel sen böyle yazdın bu kullanıcı adını ama ben sana ait olup olmadığını nerden anlayacağım. Ya email adresine bir doğrulama kodu göndereceğim instagram hesabının sana ait olup olmadığını anlamak için yada bir chat bot aracılığı ile senin yazdığın kullanıcı adına direk bir doğrulama kodu atacağım. Mesela diyelim ki benim bir instagram hesabım var yaptığım uygulama için açtım bot üzerinden de bu hesap aracılığı ile dm göndereceğim ama doğrulama kodu yada linki. Yani buradaki amacım aslında şu insanları email ile doğrulama ile uğraştırmamak. Yani adam gelecek uygulama da instagram için kullandığı emaili yazmak yerine direk kullanıcı adını yazacak bende direk dm kutusuna doğrulama kodu atacağım. Bu şekilde o instagram hesabının o kişiye ait olup olmadığını anlamış olacağım. Bunu yapan bir sistem var mı? Yani benim bir tane instagram hesabım olsa mesela atıyorum xuygulamasidogrulamahesabi diye ve ben diyelim günlük 100 kişiye belki 10 bin kişiye bu hesap üzerinden dm atarsam doğrulama kodu için benim bu hesabım ban yer mi spama çekilir mi?
Günlük o kadar işlemi bot yerine el ile yapsanız bile engel yeme olasılığınız var o dediğiniz olay en stabil şekilde telegramda olur, benim dediğim mantısı tam anlamadınız galiba örnek veriyorum x kullanıcı adlı instagram ile giril yaptım sistem bana dediki instagramın sana ait olduğunu doğrula ve önüme bir kod çıkardı 12312 tarzı ben bu kodu bio ma giriyorum 12312 diye sistem bunu check edip hesabı onaylıyor. Buda bir doğrulama yoludur. Yabancı hesap satma Pazaryeri olan fameswap.com bu yolu kullanıyor mesela en sağlıklısıda bence o ama illa derseniz kullanıcı bu şekilde uğraşmasın o dediğiniz yol en stabil telegramda çalışır. Telegram da son zamanlarda popüler olsada bir çok kişi kullanmıyor.