Merhaba arkadaşlar. Sitemiz uzun yıllardır Google News'te bulunuyordu fakat attığımız haberler "BAŞLICA HABERLER" bölümüne düşmüyordu. Uzun süredir r10'daki konulara bakıyorum herkes bu durumdan muzdarip, ulusalların tüm kelimelerde yerel veya daha küçük ölçekli siteleri bitirdiğini söylüyordu. Doğru, ulusallar küçük sitelere göz açtırmıyor ama küçük sitelerde ufak dokunuşlarla algoritmalarını yükseltip haberler bölümünde çıkabiliyormuş. Son zamanda attığımız haberlerle bazen ulusalların bile önüne geçtiğimiz oldu. Haberler bölümünde çıktıktan sonra Adsense TBM'de ciddi artış oldu. Adsense TBM'deki artışlar sizce "BAŞLICA HABERLER"de çıktığımız için mi yükseldi yoksa herkeste durum aynı mı?
Darısı diğer newsli siteleri olanların başına...
Site Linki:
Van Haber
Hayırlı olsun
Yaşadığınız mutluluğu inanın çok iyi biliyorum. Benzer bir durum benim için de geçerli.
2014 kayıtlı sitemiz, 2016'da gözükmemeye başladı. O günden bu güne inanın yapmadığım şey, araştırmadığım yerli yabancı kaynak kalmadı.
Google Core Update gelmeden 2 hafta önce büyük trafikler geldi. Ondan önce ise kategorilerimi çok sayıda robot ziyareti vardı.
4 Aralık Çekirdek Güncellemesi ile eski trafiklerime döndüm ve düşüş yaşadım. 3 gün önce ise gece saatlerinde haber kelimelerinde yeniden "en çok okunan haberler"de gözükmeye başladım.
Güncelleme pek çok iyi ve özenle çalışan siteye zarar verdi. Tanıdığım önemli sitelere trafik akışı durmuş durumda. Kayıp çok büyük.
Verilen büyük emek, çalışan sayısı vs var. Bazı sitelerin geri döneceğini, eski performansını kısa sürede alacağını düşünüyorum. Sabırla düzgün yaptıkları işleri devam ettirmeleri gerek. Başka bir şey yapmalarına gerek olmadığını düşünüyorum.
Not: Hürriyet, Milliyet vs. gibi büyük siteler trafiklerinin üzerine %100 kattılar. Ancak çok sevinmesinler, yakın zamanda google bu sitelere ciddi bir yaptırım yapacak diye düşünüyorum. (Daha önce yaptığı gibi.)
Herkese kolay gelsin.