cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sitenin dili İngilizce. Sektörü bu değil ama bilinen bir sektör olarak fikir vermesi için bilinen örnek, genel ve sıralamaya girmenin rekabet nedeniyle neredeyse imkansız olduğu bir sektörle benzetme yapayım:
Mesala craft ile ilgili bir site düşünün. Ziyaretçi christmas crafts ile organik aramadan geldi. Türkçeye çevirerek söyleyim bağlantı biriminde craft malzemeleri, yılbaşı kağıt craft şablonları, ahşap craft şablonları, yazdırılabilir yılbaşı şablonları, indirilebilir craft çizimleri yazıyor. Ziyaretçi çoğunlukla tıklıyor. Türkiye için bağlantı birimlerinde bazı sektörler harici rekabet pek yoktur ama İngilizce dilindeki rekabet çok büyük. Binlerce, bu konu ve yan sektörleri ile ilgili blog, toptan perakende el işi ürün satış ve malzeme tedarik sitesi var. Haliyle rekabet ve gelirler de ciddi derecede yüksek olacaktır.
Benim sektörlerdeki durum da buna benzer. Rekabetin böyle yoğun olduğu sektörlere bağlantı birimi reklamlarının kaldırılması gelirlere ciddi darbe vuracaktır.
Neredeyse her reklam birimini kullanıyorum. Header ve side bardaki reklamlar zaten olmazsa olmaz durumda. En kötü gelir yazı içi, feed ve eşleştirilen içerikte. Eşleştirilen içeriğin esas amacı yüksek reklam geliri kazanmak değil zaten. Bende feed ve yazı içi reklamlar bağlantı birimine göre her zaman çöp birimler oluyor.
Hocam header'de nasıl reklamlar kullanıyorsunuz? Çeşit ve boyut olarak. Bende çok az tıklıyorlar header'deki reklamlara