21 Ekim 2020'de saat 18:40'da 15 yıllık bir alışkanlığa son verdim. Daha önce çok kez azaltarak veya türlü türlü yollar deneyerek bırakmayı denedim. Ancak; 21 Ekim'deki farklı idi. Market'ten yeni aldığım ve içerisinden iki tane içtiğim paketi parçalayarak birden içmiyorum dedim! İçmeyeceğim dedim. Sigaranın benden güçlü olmayacağını düşündüm. Gerçekten de öyle; hala kullanan varsa bırakın arkadaşlar. İlaç ve yavaş yavaş bırakma olayı bahane. Akılda kafada bitirmek önemli. Şuanda aklıma dahi gelmiyor. Yeter ki istekli olun ve içinizdeki o istek hiç gitmesin. Kendinizi sürekli meşgul edin. Korkularınızı yenin ve bırakmak için bir adım atın. Artık, sigaraya verdiğim paraya istediğimi alabiliyorum. Kafelerde sigara içecek alan aramıyorum. Sigara kokmuyorum ve sigara yüzünden çevremden tepki almıyorum. Daha şimdiden, 1 ay, 3 hafta, 6 gün oldu. (Sigarayı bıraktığımda bir uygulama yüklemiştim oradan arada bakıyorum.) Herkesin en kısa sürede bırakmasını diliyorum. İnsan yeniden doğduğunu hissediyor.