digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin için parasını ödemediğin karikatürün sitede yayınlanması vicdanlı ve helal. Bu izinsiz çalınarak yayınlanan karikatür için sahibinin para talep etmesi vicdansız ve haram. Ben hırsızlığın helal olduğu, karikatürleri aşıranları cezalandırmanın da haram olduğu böyle bir din hiç duymadım.

Hakaret konusunda gelince de değerli kardeşim, çıldırmayacaksın. Hakaret etmeyeceksin. Tüm suçlar bir çeşit tahrik altında işlenir. Akıl hastası olmadığı sürece kimse zevk için suç işlemez. Adam öldüren de o kişiye kızdığı için, o kişiden kurtulmak istediği için o kişi kendinde bir zorluk bir asabiyet bir stress yarattığı için bunu yapar.

Yani bir adam sana hakaret etmiyorsa tuttuğun takıma laf söylendi diye kimseye hakaret edemezsin. Edenler cezayı yer ve hakaret etmemeyi öğrenir. Eğer o kişi bir takıma hakaret ediyorsa, o takımın tüzel kişiliğinin temsilcileri yasal olarak hakkını savunur. O kişi ceza alır ve bir daha o takım hakkında bir daha konuşmaz. Öyle ben taraftarım asarı keserim küfrederim diyenlere o cezalar sonuna kadar kadar haktır ve vicdanen helaldir. Hiç bir şekilde organik bağın olmayan bir kulübü savunacağım diye sağa sola küfreden adamların ödedikleri paralar aldıkları cezalar sonuna kadar vicdana sığar. Asıl vicdansızlık bunun bir oyun olduğunu unutup sağa sola küfretmektir.

Sizi severim o yüzden konuyu uzatmayacam ama ben yargı gücünün kullanılarak insanlara tuzak kurulmasına menfaat elde edilmesine karşıyım, sade internet sitesinde bayram kutlaması için paylaşılan bir karikatürün bedeli 8000 lira olmamalı, bu insan uyarılmalı kaldırmazsa dava açılmalı bakın ben siber davalara bakan bir büroda çalıştım tanıdığın ünlülerin çoğuna iş yapıyorduk önce filmi yayınlayan siteye mail atıyor kaldırmazsa ekran görüntülerini alıp dava ediyorduk. Burada ise yapılan insanlara resmen tuzak kurmak, ben internet sitemde sadece 1 bayram tebriği amaçlı görsel kullandım diye 8000 lira ödememeliyim.

Telif hakları işletilsin ama o karikatürden para kazanan insanlara işletilsin garibana değil