digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin şahsına ailene hakaret eden milyonlarca adam olsa sineye mi çekeceksin?
Birilerine hakaret edip ceza almamayı hak olarak görüyorsan asıl süper sensin kardeşim.
Siyasi de olsa, ünlü de olsa insanlara hakaret etmek kanunen suçtur.
Suç işleyip sonra mağdurun yasal hakkını aramasının size neresi yanlış geliyor?
Ben de isterim bizdeki ifade özgürlüğü genişletilsin doğrudan saldırı ve iftira içermeyen hakaretler ifade özgürlüğüne girsin.

Yasaları ben yapmıyorum.
Herkes kendi memleketinin yasalarını bilmek ve bu yasalara uymakla sorumludur.
Yasayı çiğneyip sonra yasal hakkını savunan insanları mı suçlayacağız?
Senin araban çalınınca suç, adamın karikatürü çalınınca suç değil mi?

tamam yasal olarak hakkıdır ama vicdanen helal değildir. Alev Alatlının bu konuda çok güzel bir konuşması var aşağıya bırakıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=LqmL...el=hamzabayrak

Şimdi bir örnek veriyorum ben bir spor yorumcusuyum ve televizyonda x takıma ağzıma gelen şeyi söylüyorum saçmalıyorum ama hakaret etmiyorum. O takımın taraftarlarını çıldırtıyorum ve bana küfür ediyorlar. Ben bunu yaparken bana küfür etmeleri için yapıyorum ki onlara dava açıp para kazanayım. Yaptığım şey ispatlanamadığı ve karşı takıma küfür etmediğim için yasaldır kızdırıp kendime sövdürüp parasını aldığım adamların parası yasal olarak hakkımdır ama helal değildir.