iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynı yere çıkıyoruz yine hocam, bilirkişi atayacaklar, kullanım alanlarına ve ne amaçla kullanıldığına bakacaklar, gelir elde ediyorlar mı ona bakacaklar, kim paylaşmış ona bakacaklar da bakacaklar. zaten uyar kaldır yapmadan direk dava eden kişide artniyet vardır. hakim bunu da göz önünde bulundurur ve davalının avukatı da bunu beyan eder. bu avukatlar çakal. işini düzgün yapan avukatlar olduğu gibi bu şekilde para koparıp kendini zengin etmeye çalışan avukatlar da bulunuyor. NİYET burada çok önemli. Sanatçı dediğin kişi topluma örnek olmalı. Bunlar ise tam tersi yönde hareket ediyorlar çünkü eskisi gibi dergi vs satıp para kazanamıyorlar, dijitalleşme de yaşayamadılar o yüzden bu tarz çirkin işlere başvuruyorlar. yeteneklerini kullanarak para kazanmak zor geliyor demek daha doğrusu.
Hayır hocam gelir elde edip etmediğine bakmayacaklar. Gelir elde etse de etmese de yasaya göre rayiç bedelin 3 katını isteyecekler. Çünkü yasada gelir elde edip etmeme ile ilgili hiç bir madde yok.
Uyar kaldır yapmadan dava açmadıkları için hakim kötü niyetli olduklarını düşünmeyecek. Hakim izin almadan o karikatürü yayınlamanın kötü niyetli hareket olduğunu düşünecek.
Avukatlar çakal falan değiller, avukatlar temsil ettikleri müvekkillerinin haklarını korumak için para alıyorlar. Eğer mahkeme tazminata hümediyorsa buradaki çakallıkla suçlanabilecek eylem telifini iznini almadan başkasının eserini kendi yayın organından yayınlamaktır.
Eskisi gibi müzik albümleri de satmıyor satmıyor ama bu gibip sitenden mp3 yayınlayabileceğin anlamına gelmiyor, bir mp3 şarkının telif hakkı olduğu gibi karikatürün de telif hakkı var.
Bu forumda lisanssız tema yazılım paylaşmak suç mu? Peki diyebiliyor musun ben temayı scripti ticari olmadan ücretsiz ben paylaşırım. Bu programcılar da ticari yeteneklerini geliştirip satmaya uğraşsınlar bizimle uğraşmasınlar.
Adamlar profesyonel şekilde karikatür çiziyorlar hayatlarını bununla kazanıyorlar. Ve sen bu adamların karikatürlerinin çalınıp ücretsiz şekilde paylaşılmasını normal olara görüyorsun.
Garip.
Sen forumun eskilerinden deneyimlilerindensin. Senin böyle düşünmeni garipsedim.