telif davalarında bilirkişi raporu gerekiyor, o görsel üzerinden elde edilen kazancın tespiti gerekiyor. onu tespit etmek ise imkansıza yakın o yüzden dava net bir sonuca ulaşmaz. binde 1 gelir elde etse 3000 tl kazanan birinin 3 tl ödemesi gerekiyor. tabi avukat ve dava masrafları da buna dahil. bu yüzden bu çakallar anlaşmaya çalışıyor ilk başta. davada birşey çıkmayacağını o kadar iyi biliyorlar ki.
Hocam burada bir de şöyle bir durum var, forumda ki bir üyenin mesajında karikatür var diye, forum sahibine dava açıyorlar. Forum sahibi benimle alakası yok, alırsın bilgileri kim paylaştıysa onunla görüşürsün diyor ama nafile. Ben burada mantık göremiyorum ve kazanabileceklerini hiç zannetmiyorum. Bir forum sahibi bunu nasıl kontrol edecek? Adam yazdığı mesajı düzenleyip karikatür ekleyebilir, bunun kontrolü takip edilmesi imkansız. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bu arada birde ikinci garip durum, herkes ağlarken donanımhaber gibi sürekli karikatür paylaşılan forumlardan bu konuda hiç bir açıklama gelmedi. Dava mı açılmadı? Yoksa açılan dava'ya karşılık mı vermediler?