@Coskun; mesela hocam şöyle düşünün daha önce konusu açılmıştı r10 baskılı kupa bardak izinsiz kullanılamaz gibisinden.İnanın karikatürden çok illustrasyon çizimi bunlar sayın hocam bir grafiker olarak karşımıza çok çıkıyor örneğin logo için anlaşıyorsun adam gidiyor attığımız dosya beğenmiyor gibisinden dışarıda 5 tl çizim yaptırıyor tekrar. Bu bizlere emsal teşkil ediyor. @Grafikerlercom; olarak biz marka ve telif ile ilgili birçok kurumlar ile görüşmelerimiz oluyor.Nasıl yaparız nasıl ederiz diye hakları savunmak için. Dün bir müşterimiz vardı freepek görseli düzenlemek istiyordu.Anlaştık düzenleriz dedik.Sonra bize dediki bu font aynısı değil. Bizde doğal olarak bu fontun lisanslı ücretli olduğunu lisans ile alınıp tarafımıza gönderir iseniz birebir aynısı olur dedik.Kendini beyaz yaka olarak tanıttığı ve bu konuları çok bildiğini söylediği halde bizi suç işleme teşvik eden çok şey var.Hatta adli sicil kaydı, sahte diploma vs gibi çok teklifler geldi.Sertifika tasarımı sahte. Hepsini elimin tersi ile ittim. Ben bunları bu karikatür davalarından önce def ettim. Benim kız kardeşim de Grafiker çizim yapıyor onun emeği ile yapılan bir işi başkası sitesinde hit çekmek dediği gibi galeri yapmış hiç etik değil.Hayırlı cumalar.