Arkadaşlar tekrar ediyorum.
Kendi çekmediğiniz fotoğrafı v, videoyu, kendi çizmediğiniz resmi, kendi çalmadığınız bestelemediğiniz müziği, kendi yazmadığınız şiiri metni sosyal medya sayfanızdan da, bloğunuzdan da YAYINLAYAMAZSINIZ!
Neden anlamak istemiyorsunuz internette gördüğünüz resimler, karikatürler, şarkılar, videolar siz kopyalayıp kendi sitenizden yayınlayın diye bedava dağıtılan materyal değil.
Eğer yayın yapacak materyaliniz yoksa yayın yapmayın. Bitti artık eskisi gibi internetten kaçak yayın yapma dönemin.
Hala ADAM KARİKATÜRÜ PROFİL RESMİ YAPMIŞ diye açılan davanın haksız olduğunu düşünen var. Başkasının resmini, karikatürünü, logosunu, grafik tasarımını profil resmi yapamazsın kardeşim. Senin tarafından üretilmeyen hiç bir şeyi sahibinden izin almadan kullanamazsın.
Bu forumda w@rez tema, script, program satmak veya paylaşmak yasak. Bedava paylaştığınızda da süresiz ban yersiniz. Neden? Tema Script Programı ticari bir beklentiniz olmadan paylaştığınızda o yazılıı çalmış olduğunuz için forumdan ceza alıyorsunuz. Ama bir karikatürü izinsiz kopyaladığınızda, çoğaltıp yeniden yayınladığınızda ceza almamanız gerektiğine inanıyorsunuz. Bu işi ticari yapanlara ceza verilsin deniliyor.
Ben senin sitenin aynısını kopyalayım. İnsanların kafasını karıştırayım. Arama sonuçlarında çıkayım. Sonra da o siteden para kazanmıyorum zaten diye size de hesap vermeyeyim. Kabul eder misiniz? Uyar kaldır ceza davası ile yargılanmanızın önüne geçer. Uyarmadan savcılığa suç duyurusunda bulunamazlar. Ama uyar kaldır için size gönderdikleri metinde de avukat der ki tüm haklarımız saklı kalmak kaydı ile 3 gün içinde içeriği kaldırın. Burada saklı kalan haklar tazminat hakkıdır. Yani sizin uyarsalar bile, siz uyarı ardından kaldırsanız bile telif hakkı ihlal edilen kişi sizden tazminat isteyebilir. Hatta uyarmadan direk tazminat da isteyebilir. Uyar kaldır sistemi ceza davası için ön koşuldur tazminat talebi için değil.
Son olarak tekrar söylüyorum. İnternetten yayın yapacaksanız SADECE KENDİ ÜRETTİĞİNİZ İÇERİĞİ YAYINLAYABİLİRSİNİZ. Sizin çekmediğiniz videoyu, fotoğrafı, grafik tasarımı, şiiri, karikatürü, metni yayınlayacaksanız sahibinden izin almanız gerekir. Eğer websitenizde size ait olmayan resim, video, metin, karikatür varsa kaldırın. Yoksa başınız ağrır.
İçerik üretin. Başkalarının içerikleri ile yayın yapacaksanız da ya anonim içerikler tercih edin ya da telif sahibine para ödeyerek ya da rica ederek izin alın.