Karikatürcü olan bu adamın avukatları komikbüro adında bir yerde hizmet veriyor. Komikbüronun sahiplerinden bir tanesi de telif ile ilgili site açmış: telifport muydu telifpro muydu neydi. Geçen gün canım çok sıkıldı aradım. Bir hanımefendi çıktı. Beni başka bir hanımefendiye yönlendirdi. Dedim karikatür lisanslatacağım ama internette çok haber gördüm telif atılıyormuş 10-40 bin arası cezası varmışşşşşş (ballandıra ballandıra anlatıyorum) hanımefendi dedi ki bizden izinsiz kullananlara telif atıyoruz. Eğer bizden lisanslatırsanız telif olmaz faturanız var vsvs dedim iyi güzel ama ben nereden bileceğim sizin asil şekilde karikatürlerin sahibi olduğunuzu? Hanımefendi de güzelce anlattı. 3-4 tane karikatür 600 lira mı ne. Karikatür paylaşacaksanız oradan lisanslatmanız gerekiyor.
Not1: karikatürcü adam da dahil hepsi bir şeyleri iyi biliyor.
Not2: hanımefendi bana karikatürleri tek site için lisanslandığını bildirdi
Not3: sitenizde asla ve asla; youtube içeriği, kitap, şarkı sözleri, karikatür, lisanslanmış herhangi fotoğraf, şarkı, haber ajanslarına aboneliğiniz yoksa ve onların çektiği fotoğrafı, herkese açık olsa da sosyal medyadan birisinin fotoğraflarını paylaşmayın.
Not4: kanva açın, yazı yazıp paylaşın; kafanız rahat olsun. Bakın ekşisözlüke hiç fotoğraf paylaşıyor mu?