Foruma her gün birileri üye olup, buradan ekmeğini çıkarmaya çalışıyor. Bu gerçekten beni ettiği gibi bir çok arkadaşımızı da mutlu ettiğine inanıyorum ama yeni arkadaşların belli başlı sorunları var konu açmakta bu yüzden bir öneri/tavsiye olarak bu yazdıklarımı dikkate alırlar ise daha çok iş alacaklarına inanıyorum.
- Öncelikle bir profil resmi belirleyin, açıkcası profil resmi olmayan bana güven vermiyor.
- İş konusu açmadan önce açılan iş verenler v.b yerde ki işlerden bir kaç tane iş alıp, bir kaç kişiyi memnun edip trade alın. Trade burada güveni artırır.
- Her işi yaparım diyenler, hiç bir iş yapamaz. Bu yüzden kendinizi belli kategori de geliştirmeye çalışın. Yazmayı seven birisi iseniz makale yazarlığı/editörlük mesela, veyaz sadece yazılımsal işler gibi.
- Siyasi konulara girmeyin, açılan konulara dahil olmayın. Tarafınızı belli ederseniz mimlenirsiniz. Bir çok kişi sizi kara listeye ekleyecektir.
- Her hangi bir alan da bilgi sahibi iseniz bilginizi buradan paylaşın bu size olan güveni yükseltir.
- Post sayısı bir güven göstergesi olmadığı için post kasmaya çalışmayın. Bu tarz girişimler de bulunan arkadaşlar bana boş insan gibi geliyor bir kaç postuna bakıp ben bile bazen iş vermiyorum.
- Forum kurallarını iyice okuyunuz, çünkü gözden kaçırdığınız birşey bazen banlanmanıza sebep olur. Banlanmak ve - trade en büyük sıkıntıdır ticarette.
- Ticaret konusu açarken muhakkak güzel güzel süsleyin püsleyin. Çünkü, sade açılmış konulara pek talep olmuyor. Ne sattığının değil nasıl sattığının önemi çoktur.
- Soru veya sorunlarınızda direk konu açmak yerine forumda aratarak bulabilirsiniz veya açılmış konu var. Sorununuza cevap bulamadığınız takdirde açarsanız forum kirliliğinin önüne geçmiş olursunuz.
- Forumdaki üslubunuza dikkat edin. Kanka,birader,reis gibi itici takma adları kullanmayın.
- İnsanların ticaret konularına baltalayıcı yorumlar yapmayın hoşunuza gitmediyse sayfayı kapatın gitsin.
Eski arkadaşlardan eklemek isteyenler varsa eklesinler bu sayede yeni gelenlere yol gösterilmiş olsun.