Yarın bu iş, farklı çeşitlerle önüne gelebilir insanların. Şimdilik karikatür eserlerinden başladı. Gözlemlediğim kadarıyla 1 haftadır - bu davalar yüzünden insanlar karikatürlerden soğudu. Öyle bir hal aldı ki çığ gibi.
Sosyal ağlarda bir çok insan eleştiriyor, eleştirilere karşın burada da olduğu gibi eser sahibine hak veren yorumlar geliyor. Hak veren 10 profilden 6-7si bot hesap gibi. Ama haklılık veren cümleler tane tane, o kadar güzel yazılıyor ki. Hepsi profesyonel ellerden çıkmış gibi.

Sonuçta arkadaşlar kendimizi kandırmayalım herkes burada eser paylaşımının suç olduğunu biliyor, tartıştığımız konu burada bu değil, en azından benim için. Ülkede pandemi yasakları var. 2 Milyon insan ücretsiz izinde veya kısa çalışma ödenekli evlerin oturuyor veya yarı zamanlı çalışma peşinde. Pandemi yasaklarından dolayı hiçbir insan normal düşünemezken, Sayısını bilemediğim insana karikatür davası açılması benim vicdanıma dokundu. Bu dönemde bunu yapmamalıydılar diye düşünüyorum. Haklarımı ? Evet hakları olabilir ama zamanı mı ? Bence hiç değildi.

Bu eser sahiplerinin hiçbir mazerete ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum eserleri için fakat yazımın başında da söylediğim gibi hiçbir adsenseli vs. sitem yok ben bile soğudum karikatürlerden. bu olaylar yüzünden.

Eser sahiplerinin yaptığı açıklamadan benim anladığım rahatsızlık duymadıklarını ilettiler.
Davalı/şüpheli olan arkadaşlara mahkemelere güvenmeleri telkininde bulunmaktan başka bir şey gelmez elimden.
Son olarak; En mükemmel adalet, vicdandır.
Herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum.